Akşener'den Bahçeli ve Erdoğan'ın "Boğaziçi" açıklamalarına tepki: Bin yaşındaki insanların ergen tavrına hayretler içinde kalıyorum

İYİ Parti lideri Akşener "Ben 80 öncesinin talebesiyim Sayın Erdoğan bilmez diğerleri de bilmez çakıl taşı olan bizdik o zaman" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine yönelik ifadeleri nedeniyle Antalya 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "hakaret" suçundan yargılandığı dava kapsamında, Ankara'da talimatla ifade verdi.

Ankara 50. Asliye Ceza Mahkemesindeki talimat duruşmasına Akşener ve avukatları ile bazı partililer katıldı.

Basın mensuplarının alınmadığı duruşmanın ardından adliyeden ayrılırken soruları yanıtlayan Akşener, 2017 yılında mühürsüz oyların kabulüne yönelik YSK üyelerine yaptığı eleştiri sebebiyle açılan davada talimatla ifade verdiğini söyledi. İstanbul'daki seçimle ilgili "raftan indirilen" bir davasının daha bulunduğunu belirten Akşener, "Bu kadar uzun süreden sonra bu hızın sebebini merak ediyorum. Geçen haftaki grup konuşmasında hanım kızın çıkışından sonra bu hızı da tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Torunları yaşında gençler"

Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Boğaziçi protestolarına yönelik açıklamalarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, bu konudaki tavırlarının net olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

Gencecik çocuklar bunlar. Bu kişilerin torunları yaşında hem Sayın Bahçeli’nin hem Sayın Erdoğan’ın Cumhur ittifakının bütün bileşenlerinin torunları yaşlarında gençler. İkincisi okulun dışından atanmış intihal yaptığı, yani bilimsel hırsızlık denir, yaptığı bir kişi. Bir partiden aday adayı olmuş çok değerli bir arkadaşsa niye milletvekili yapılmamış, niye bakan yapılmamış niçin o yapılmamış bu yapılmamış ama Boğaziçi Üniversitesi’ne tayin edilmiş. Özelliği ne? Dışarıdan olması.  Boğaziçi Üniversitesinde elbette oraya oy veren orayı beğenen hocalar elbette vardır. Onlardan değil de dışarıdan birinin atanmış olmasına biz dikkatle bakıyoruz. Bunu özel olarak diz sinirlerine nasırlara basma hareketi olarak gördük. Dolayısıyla gençler üniversite hocaları buna karşı çıktılar ve demokratik bir hakkı protesto hakkını kullandılar. Siz çok yüksek tondan bağırarak konuştuğunuz zaman, bu gençleri dinlemek yerine çok üst perdeden bu meseleyi derinleştiren bir dil ve tutum aldığınız zaman provokatörler devreye girer.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sayın Erdoğan bilmez diğerleri de bilmez"

Türkiye'de bu konuda yapılan açıklamalar için "ciddiyetsizlik " ve "cıvıklık" ifadelerini kullanan Akşener açıklamalarına "Ben 80 öncesinin talebesiyim Sayın Erdoğan bilmez diğerleri de bilmez çakıl taşı olan bizdik o zaman, kaosun parçası olan yönetemez, dolayısıyla bugün bu ülkeyi yöneten muhteremlere diyorum ki, bir bu dili terk edin, o çocuklara Cumhurbaşkanı olarak terörist diyemezsin. Bu bir gündem değiştirme çabası ise de yanlış, o gençlere tutum da yanlış. Buradan bir fayda çıkmaz. Dolayısıyla o arkadaşa da istifa et deniliyor bakın liberalliği ile meşhur olan o kişinin kendini koyduğu yer çok ilginç, bana dokunan devlete dokunmuş olur diyor. Altı sonu insansın Profesörsün elbette kendini çok değerli görüyor olabilirsin, ne makammış bu kardeşim. Bu konuşma biçiminin kimseye faydası yok. Oradaki gençlere bugün de söylüyorum, onlara sağduyu ile, ciddiyetle yaklaşan yaşlı takım olmadığına göre, bu ülkeyi yönetenlerin her biri ergen haline dönmüş olduğuna göre gençler akıllı olmak, dikkatli olmak, güvenli olmak sizin göreviniz oldu. Provokasyonlara dikkatli olmak sizin göreviniz oldu. Bin yaşındaki insanların ergen tavrına hayretler içinde kalıyorum" ifadeleriyle devam etti.

Erdoğan ve Bahçeli ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protesto gösterilerine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Siz öğrenci misiniz, yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan terörist misiniz? Bu ülke teröristlerin hakim olduğu ülke olmayacak ve asla fırsat vermeyeceğiz. Gereği neyse yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu ülke bir daha Gezi olayını yaşamayacaktır. Bay Kemal sen terörist arkadaşlarınla yola devam edeceksen devam et, biz teröristlerle birlikte olmadık, olmayacağız. LGBT, yok böyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir. CHP'den bizim beklentimiz yok. Bizim bunlardan beklentimiz ülkemizin ortak menfaatleri konusunda asgari düzeyde de olsa anlayış birliğidir.

Twitter Bahçeli'nin ifadelerini kısıtlamıştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden protestolar için "Sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır.Yasa dışı eylemleri diğer üniversitelere teşmil etmek için kuyruğa girenler bunun bedelini acıklı şekilde ödemelidir" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli'nin bu paylaşımları Twitter tarafından kısıtlanmıştı.

Gazeteci Uğuroğlu'na ziyaret

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 15 Ocak'ta saldırıya uğrayan Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'nu da ziyaret etti.

Partiden yapılan açıklamada, Akşener'in, İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır ile Uğuroğlu'nu evinde ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulunduğu bildirildi.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU