AK Parti’li Vedat Demiröz: Muhalefet partileri sadece vesayet ve illegal örgütlerden destek alıyor

Demiröz, muhalefetin dağa ve darbelere dayandığını iddia etti

Fotoğraf: AA

AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, daha önce anayasayı değiştirmek istediklerini ancak muhalefet partilerinin buna yanaşmadığını ifade ederek, “Çünkü onlar sadece vesayet ve illegal örgütlerden destek alıyorlar. Onlar millete dayanmıyorlar. Biri dağa dayanıyor, birisi darbelere dayanıyor diğeri de zaten kiralık vekillerle parti kuruyor" diye konuştu.

AK Parti Çankırı İl Başkanlığı 7. Olağan İl Kongresi, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı, Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

AK Parti'nin 11,5 milyona yakın delegesinin olduğunu, dünyada böyle bir sivil toplum örgütünün bulunmadığını ifade eden Demiröz, "Hiçbir zaman için Türkiye'de yöresel milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik yapmadık. Doğudan batıya her yere hizmet götürmeye devam ediyoruz" dedi.

Anayasa'nın daha önce değiştirilmek istendiğini ancak ortak bir noktada buluşulamadığını belirten Demiröz, "Yakın zamanda yargı alanında, ekonomi alanında, siyaset alanında birçok reforma imza atılacak. Bir darbe anayasanın 19 kez değişmesinden sonra halen yamalı bohça gibi anayasamız var. Bu anayasayı daha önce değiştirmek istedik. Eşit şekilde üçer kişilik ortak kurul kuruldu ama maalesef ortak bir noktada buluşulamadı. Muhalefet partileri yanaşmadı. Çünkü onlar sadece vesayet ve illegal örgütlerden destek alıyorlar. Onlar millete dayanmıyorlar. Biri dağa dayanıyor, birisi darbelere dayanıyor diğeri de zaten kiralık vekillerle parti kuruyor" diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan olaylara da değinen Demiröz, şöyle devam etti:

Ben 1970-1980 yıllarını,12 Eylül'ün öncesini çok iyi biliyorum. Biz bu filmleri gördük. Biz bunları biliyoruz. Hiç kimseye fırsat vermeyiz merak etmeyin. Çünkü Türkiye çok şeyler atlattı. Vesayet odaklarını geride bıraktı. Halen başörtüsünden rahatsız olanlar var. Biz bu ülkede başörtüsünü serbest bırakırken, çabuk unutuluyor, en büyük desteğimiz millet. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Muhalefet içinde CHP'de sağduyulu kardeşlerimiz de var.  Onlara sesleniyorum, kendinize gelin, Genel Başkanınızı uyarın, adam dengesini kaybetmiş, ona dikkat edin.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU