Erdoğan'dan "Boğaziçi protestolarına" tepki: Siz öğrenci misiniz, yoksa terörist misiniz?

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara tepki gösteren Erdoğan, "Bu ülke teröristlerin hakim olduğu ülke olmayacak ve asla fırsat vermeyeceğiz. Gereği neyse yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz" dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Artvin, Bilecik, Çankırı, Gaziantep ve Iğdır il kongrelerine canlı bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Tüm il kongrelerinin bitirilerek büyük kongreye hazırlandıklarını söyleyen Erdoğan, Bu kongrelerimizi elbette temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek yürütüyoruz. Kapalı salonlarda sınırlı katılımla yaptığımız kongrelerimizde büyük coşkuya şahit oluyoruz. Kongrelerimizi demokrasi şölenlerine çeviren kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"Yeni bir anayasa Türkiye'nin önünde engin ufuklar açacaktır"

"Yeni anayasa" ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Mevcut anayasayı bir kenara bırakıp yeni bir sivil anaya üzerinde çalışmak Türkiye'nin önünde engin ufuklar da açacaktır" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Yeni anayasa çalışmasına Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla ilgili öncülük edeceğiz. Sayın Bahçeli'nin dün bu konuda yaptığı olumlu açıklamaları ve çizdiği çerçeveyi memnuniyetle karşıladık. Süreci sabote etmek yerine olumlu katkı sunmak tüm grupları anayasa çalışmasının içinde görmek istiyorum. Bunu da samimiyetle söylüyorum. Cumhur İttifakı ile ülkemizin yakaladığı fırsatı tarihi zafere dönüştürme mücadelesinde yanımızda yer alacaklara yüreğimiz ve kapımız açıktır. Şu ana kadar terör örgütlerinin vesayetindeki partilerin gölgesinde kalan bir ana muhalefetin bu sorumluluğu yerine getirmesinin zor olduğunu gördük. Hiç değilse Türkiye'nin partisi gibi davranan bir ana muhalefet görebilmeyi ümit ediyoruz.

"CHP 7/24 açık bir yalan partisine dönmüştür"

Konuşmasında CHP'yi ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Erdoğan, "Böyle tarihi bir mücadeleye ülkedeki tüm siyasi partilerin, STK'ların destek vermesi gerekir. Ama maalesef ülkemizde siyasi hırsları ve ideolojik saplantıları her şeyin önüne geçmiş bir kesim vardır. Bunların öncüsü ve sözcüsü CHP'dir. CHP 7/24 açık bir yalan partisine, başındaki zat da yalan söyleyen bir adamcağıza dönmüştür" ifadelerini kullandı.

"Siz öğrenci misiniz, yoksa terörist misiniz?

Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protesto gösterilerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrenciler için "Milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak kabul etmiyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

Siz öğrenci misiniz, yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan terörist misiniz? Bu ülke teröristlerin hakim olduğu ülke olmayacak ve asla fırsat vermeyeceğiz. Gereği neyse yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu ülke bir daha Gezi olayını yaşamayacaktır. Bay Kemal sen terörist arkadaşlarınla yola devam edeceksen devam et, biz teröristlerle birlikte olmadık, olmayacağız. LGBT, yok böyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir. CHP'den bizim beklentimiz yok. Bizim bunlardan beklentimiz ülkemizin ortak menfaatleri konusunda asgari düzeyde de olsa anlayış birliğidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU