Gözaltına alınan Boğaziçi öğrencilerinin bir kısmı serbest bırakıldı

İstanbul Valiliği, gözaltına alınanlardan 98'inin serbest bırakıldığını ve konuya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Fotoğraf: AA

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden ve dün gözaltına alınan 159 öğrenciden 98’inin serbest bırakıldığı öğrenildi.

İstanbul Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, gözaltına alınanlardan 98'inin İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada, konuya ilişkin soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

İstanbul Valiliği: Gözaltına alınan 159 şüpheliden 102'si Boğaziçi Üniversitesi'nde okumuyor

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesindeki olaylar nedeniyle dün gözaltına alınan 159 şüpheliden 102'sinin burada okumadığını, bunlardan 15'inin ise üniversite düzeyinde eğitim görmediğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada konuyla ilgili şunlar ifade edildi: 

"Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü girişinde 1 Şubat 2021 Pazartesi günü yapılan izinsiz gösteriler sırasında Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğümüzce gözaltına alınan 108 şüpheliden 7'sinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu, 101 şüphelinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı, 15 şüphelinin de üniversite düzeyinde eğitim görmediği tespit edilmiştir. 

Rektörlük binasının ablukaya alınması nedeniyle gözaltına alınanlardan 50 şüphelinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu, 1 şüphelinin de başka bir üniversitenin öğrencisi olduğu tespit edilmiştir."

Ne olmuştu?

Dün Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla rektörlüğe atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı eylemine polis müdahale etti.

Polisin Güney Kampüs'e girdiği ve öğrencilerin dağılmamaları halinde gözaltına alınacağını anons ettiği kaydedildi.

İstanbul Valiliği, polisin müdahalesine ilişkin, “Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur” açıklaması yaptı.

Açıklamada “Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Valilik gece saatlerinde yaptığı açıklamada, toplam 159 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU