Milli Gazete yazarı: CHP’deki bu çizgi değişikliği yabana atılmamalı

“Kuşkusuz tüm CHP’liler aynı çizgiye gelmiş değiller ama oy kaygısıyla bile olsa böyle bir tavır değişikliği göstermelerini önemsemek gerekmez mi?”

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, ana muhalefet partisinin başörtüsü konusunda değişimi için “CHP’deki bu çizgi değişikliği yabana atılmamalı” yorumunu yaptı.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında Türkiye’nin içinde yaşadığı günlerde birçok olayın “bizleri karanlığa sürüklediğini” söyledi. Ceyhan, “Ama hamdolsun ki ülkemizde güzel şeyler de oluyor” ifadesini kullandı ve şunları söyledi:

Mesela başörtüsü hazımsızlığı artık ana muhalefet partisi CHP’nin sözcüleri ve CHP yanlısı yazar-çizer takımı tarafından da kınanıyor. Eski bir CHP’linin “başörtülü bir hâkimin vereceği kararın tarafsız olamayacağını” iddia etmesine önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepki gösterdi. Bu görüşe katılmadığını açıkça ilan etti!

Ardından gazeteci Ertuğrul Özkök’ün bu tür açıklamaları “aptalca laflar” olarak tanımladığını gördük. Bakın gazeteci Ertuğrul Özkök, eski CHP’li Fikri Sağlar’ın o talihsiz açıklamasını nasıl değerlendiriyor: “İyi tamam bir zamanlar hepimiz ettik o aptal lafları. Geçti gitti. Halletti bu ülke o sorununu. CHP de halletti.”

“Baksanıza yıllarca başörtüsü düşmanlığı yapan ana muhalefet bile hangi çizgiye geldi” ifadesini kullanan Ceyhan, yazısını şöyle sonlandırdı:

Hamdolsun ki ülkemizde güzel şeyler de oluyor. Sahi, insanların geçmişte sarf ettikleri aptalca sözlerin farkına varmalarından daha güzel ne olabilir.  “CHP’deki bu çizgi değişikliği yabana atılmamalı” diyoruz.  “Bin yıl geçse de değişmeyecek” denilen tavırları ve söylemleri değiştiren Rabbimize ne kadar hamt etsek azdır. Kuşkusuz tüm CHP’liler aynı çizgiye gelmiş değiller ama oy kaygısıyla bile olsa böyle bir tavır değişikliği göstermelerini önemsemek gerekmez mi?

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU