"İBB'ye parti mensuplarının alındığı" iddiasıyla ilgili İmamoğlu: Bu kurumun her koridoruna partizanlığı soktular, biz söküp attık

İBB'ye CHP, İYİ Parti ve bazı başka partilerden personel alındığına dair sosyal medyada dolaşan bir video ile ilgili açıklama yapan İmamoğlu, "İşe aldığımız insanlar arasında her partiden kişiler var" dedi

Fotoğraf: Independent Türkçe

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 30 bin kişinin başvurduğu itfaiye eri alım sınavının yazılı bölümünü geçip, spor parkurunda yarışmaya hak kazanan adaylarla bir araya geldi. 

Adaylara başarılar dileyen İmamoğlu, "Bu liyakat yolculuğu devam edecek. Bugün burada olamasa da bir gün yolumuz buluşacak. Bunu unutmayın” dedi.
“İlk defa itfaiye kurumumuzda kadın çalışan da alacağız” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: 

Bizim için de çok heyecan verici. 250 kişi alınacak, kadınlar için 50 kişilik kontenjan ayırdık. Bir sonraki aşamalarda da ilave olarak, yaklaşık 500 kişi için, bakanlık onay verdi. Onunda sınavı 2021 içerisinde devam edecek. Çünkü itfaiye kurumumuzda uzun zamandır böylesi bir alım yapılmadı. Böylesi bir ortamı yaratmak istedik. Afet için, deprem için, yangın için, büyüyen İstanbul nüfusu için böyle bir alıma ihtiyaç var. Dolayısıyla, onları yerinde ziyaret etmek istedim. Özellikle kadınların heyecanını yaşamak istedim. Çünkü ben de heyecan duyuyorum. Bana göre kadın ve erkek fırsat eşitliğini her alanda yaşamalı. Kaldı ki kadının da çözebileceği birçok konu ve sorun var; özellikle itfaiyenin müdahale anlarında. Böylesi güzel bir çabayı ortaya koyan bütün katılımcılara başarılar diliyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu kurumun her koridoruna partizanlığı sokturlar"

İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da burada yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Bir süredir sosyal medyada dolaşıma giren bir video var. CHP İl Başkan Yardımcısı’nın işe alım süreciyle ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili. Bu video, kadrolaşma ve liyakat konularında tartışmaya yol açtı, değerlendirmelerinizi alabilir miyiz” sorusuna İmamoğlu şu yanıtı verdi:  

Bırakın böylesi bir tartışmayı. İBB uzun yıllardır ilk defa adil bir biçimde insan kaynağı edinim süreçlerini paylaşıyor. Burada olan, olmayan herkese soruyorum. İBB önünde daha önce bir başvuru kuyruğu gördünüz mü; hatırlıyor musunuz? Herkes bir hafızasını kontrol etsin. İkincisi; İBB’nin son yıllarına, 10, 15, 20 yılına bir bakın. Hiçbiriniz, bir işe alım ilanı diye bir şey gördünüz mü? Bakın sadece şuraya, 30 bin kişi, e-devlet üzerinden başvuru yaptı. Bine yakını kabul gördü. Bu yarışmanın içinden de hak eden sürecin içine dahil olacak. Az önce sorduk; Türkiye’nin farklı yerlerinden, insanlar katılmış. Ne kimseye yaşamını ne partisini sorduk. İnsanlar ne yapıyorlarsa, karşısındakini kendisi gibi bilirler. Ne yazık ki bugüne kadarki siyaset süresince, geçmiş dönemlerinde partizanlığı her koridoruna soktular bu kurumun. Biz de bunu tamamen söküp atmanın içerisindeyiz. Ve bunu başaracağız.

"İşe aldığımız insanlar arasında her partiden kişiler var"

"Malum siyasal parti iktidar iken, burada o partiye üye olmadan hiç kimsenin işe giremediğini duymayan kalmadı. Dünya bile duyuyor artık" diyen İmamoğlu, İBB'de adil bir dönem başlattıklarını söyledi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

Bu kadar acı bir süreç yaşattılar. Biz ise çağdaş, adil bir dönemi başlattık. Bakın; liyakat zincirini kırdıkları için ülkenin gençleri mutsuz. ‘Ben bu ülkeyi, fırsatını bulsam terk ederim’ diyenler, neredeyse üçte ikisi gençlerin. Öylesi bir ortam yaşıyoruz. Biz, bunu tersine çevirmeye geldik. Doğrudur, bizim aldıklarımız içerisinde Cumhuriyet Halk Partili var, İyi Partili var, Saadet Partili var, HDP’li de var, MHP’li de var. Bir şey söyleyeyim mi size? Bizim aldıklarımız içerisinde AK Partili de var. Umurumuzda değil; bizim insanımız. Yeter ki buraya liyakati ile girsin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU