Akit yazarı: Albayrak’ın istifasını vermemek gazetecilik açısından eksi olsa da vatanperverlik açısından doğruydu

Medyada Habertürk üzerinden başlayan tartışma devam ediyor

Fotoğraf: YouTube

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, son günlerde Habertürk üzerinden devam eden tartışmayla ilgili bir yazı kaleme aldı. Karahasanoğlu yazısında Akit'in, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmesiyle ilgili haberi okuyucu ve izleyicileriyle paylaşmama kararının “gazetecilik açısından eksi bir görüntü, vatanperverlik açısından ise doğru olduğunu” söyledi.

Ali Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında Habertürk’ü eleştirirken çalıştığı kurumun Albayrak’ın istifası konusundaki tavrını da şöyle yazdı:

İstifanın haberinin verilmesi-verilmemesi tartışmasında daha önce görüşümü açıkladım. Şu kadarını söyleyeyim. Eğer Türkiye üzerinde büyük oyunlar sahneye konuluyor ise. Bu oyunların devamında, arzu edilmeyen bir gelişme yaşandığında, zaten bunlara hazırlıklı olan o merkezler, medyanın tümü ile vereceği bu haber eşliğinde, daha büyük operasyonları hemen devreye sokacak iseler.. Birinci oyunu önleyemeseniz bile.. İkinci tuzağa düşmemek, belki gazetecilik açısından eksi bir görüntüye sebep olsa da, vatanperverlik açısından doğru bir harekettir.

Karahasanoğlu yazısının devamında Albayrak’ın istifasını haberleştiren Habertürk’ü eleştirdi.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU