Akşener: Bahçeli bebek katilinden Öcalan'a döndü, sonraki adım "Sayın Öcalan"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener ile görüştü, iki lider basın toplantısı düzenledi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

İki lider görüşmelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinde, Yüksek Seçim Kurulu'nun 23 Haziran'da yenilenmesine karar verdiği İstanbul seçimine ilişkin yol haritası konuşuldu.

Bahçeli'nin "Öcalan avukatıyla görüşsün" açıklaması

İYİ Parti lideri Akşener gazetecilerin sorusu üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bence Öcalan avukatıyla görüşsün" açıklamasını değerlendirdi.

Akşener; "Sayın Bahçeli yıllarca bebek katili dediği caniye Öcalan demeye başladı.  Bir sonraki adım tırnak içinde Sayın Öcalan olacak. Bu savrulmanın çok dikkate değer olduğunu düşünüyorum" diyen Akşener, "Yeni bir açılımın, saçılımın dile getirildiğini görüyoruz" değerlendirmesi yaptı.

YSK'dan CHP ve İYİ Parti'ye ret kararı

İki liderin görüşmesi sürerken, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK), CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul seçiminin tümünün iptal istemini reddedildiği haberi geldi. 

Kılıçdaroğlu ve Akşener'e bu konu da soruldu.

Kılıçdaroğlu karar için "Kendisini reddeden bir kuruldan farklı bir karar beklemek mümkün değil" yorumu yaptı.

Kılçdaroğlu, "YSK diyor ki; İstanbul seçimlerinde zarflardan çıkan üç oyu kabul ediyorum ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimleriyle ilgili oyları kabul etmiyorum. Bırakın yargıç olmayı sağ duyu sahibi ilkokul mezunu biri bile ortada bir yanlışlık olduğunu bilir" dedi. 

İstanbul'da 16 milyon İstanbullu'nun sağ duyusu ve vicdanına güvendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" diye konuştu.

23 Haziran seçimleri

İki lider görüşmelerinde seçimin yenilenmesine yönelik fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, 23 Haziran için nasıl bir çalışma yürütüleceğine kendi aralarında konuşarak karar vereceklerini öne sürdü.

CHP lideri ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'da oyların çalındığına dair görüntüler var" açıklamasını da hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Böyle bir görüntü varsa, çıksın açıklasın" çağrısı yaptı.

Akşener ise aynı konuda "Dervişin fikri neyse zikri odur. Biz milli iradeden bahsediyoruz onlar çalmadan söz ediyor" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU