AK Parti’li Kurtulmuş: Avrupalılar ve Amerikalıların bizim gösterdiğimiz samimiyete karşı empati yapmalarını istiyoruz

Kurtulmuş, Türkiye'nin had bildirilerek köşeye sıkıştırılacak bir ülke olmadığını ifade etti

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Avrupalılar da Amerikalıların da bizim gösterdiğimiz bu iyi niyet ve samimiyete karşı empati yapmalarını istiyoruz” diyerek, Türkiye'nin had bildirilerek köşeye sıkıştırılacak bir ülke olmadığını söyledi.

Kurtulmuş, TRT Haber'de canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye'de yaşanan önemli sıkıntıların güçlü reformlarla aşıldığına dikkati çeken Kurtulmuş, AK Parti'yi bugüne kadar getirenin de reform iradesi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Avrupa Birliği ve ABD'yle ilişkilerine de değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

Avrupa ve Amerika ilişkileri tek bir çizgi şeklinde gidiyor yanılgısına düşmemek gerekiyor. Öyle değil. Biz Türkiye olarak Avrupa Birliği ile müzakereler konusunda samimiyetimizi bir kere daha ortaya koyuyoruz. Yeni dönem dolayasıyla bu konuda bir kere daha fikrimizi açıkça ifade ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni yönetimiyle ilgili de iyi ilişkiler geliştirmek için gerçekten samimi bir görüş ortaya koyuyoruz. Ama bu süre içerisinde ilişkilerin her iki tarafla gergin yaşandığı süre içerisinde de herkesin Türkiye'yi bir şekilde test ettiğini de görmemiz lazım. Kimsenin ültimatom vererek 'geçin şurada durun, şu şekilde davranın' diyerek Türkiye'yi hizaya sokmasının artık mümkün olmadığını herkesin görmesi lazım.

"Avrupalılar da Amerikalıların da bizim gösterdiğimiz bu iyi niyet ve samimiyete karşı empati yapmalarını istiyoruz." diyen Kurtulmuş, Türkiye'nin had bildirilerek köşeye sıkıştırılacak bir ülke olmadığını vurguladı.

Gerçekten eğer bir müttefiklik söz konusuysa o müttefiklik ilişkisi içerisinde "Türkiye bizden ne talep ediyor. Türkiye'nin bizim ilişkilerimize ne katkısı olabilir." diyerek düşünülmesini isteyen Kurtulmuş, Türkiye düşmanlarının ortaya koydukları tezlerle değil Amerika'nın ve Avrupa'nın menfaatleri çerçevesinde Türkiye ilişkilerini değerlendirmenin çok daha doğru olduğuna inandığını söyledi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU