Mesut Özil'den imza töreninde Alman milli takımı yanıtı: Bir daha asla oynamam

Fenerbahçe’ye transfer olan yıldız orta saha oyuncusu imza töreninde soruları yanıtladı

Fotoğraf: AA

Fenerbahçe’nin yeni transferi yıldız futbolcu Mesut Özil için Faruk Ilgaz Tesisleri’nde imza töreni gerçekleştirildi.

Tesislere eşi Amine Gülşe ve çocuğuyla beraber gelen Özil, basının karşısına Başkan Ali Koç ve Sportif Direktör Emre Belezoğlu ile birlikte çıktı.

Törende konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Mesut, Fenerbahçeli olduğunu her yerde söyledi. Bu hikayenin pek çok kahramanı oldu ama tüm bunların ötesinde sevgili Acun Ilıcalı'nın maddi ve manevi desteği oldu. Kendisi bugün aramızda değil, selamları var. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

"Ben, Emre ve Acun ile ayrı zamanlarda gittik ki bilinmesin..."

Ali Koç, yıldız futbolcunun sarı lacivertlilere transfer hikayesinin 20 Haziran 2019’daki WinWin kampanyasının yayınında başladığını söyleyerek şunları anlattı:

Fenerbahçe yeni transferi Mesut Özil: Fenerbahçe için bir rüyaydı benim için bir hayaldi!

Kasım ayında, Mesut'un menajeri Erkut ile görüştük. Bu görüşmenin devamında bu transferin gerçekleşmesinin olası olduğuna inandım. Erkut dedi ki 'Mesut bir gün Fenerbahçe'de oynamak istiyor ve bunu da 35 yaşında yapmak istemiyor. Samandıra'da bir röportaj olmuştu bu konuya girmeyecektim ama soru soruldu ben de o zaman gerçekleşmesi zor bir rüya demiştim. 8 Aralık'ta havaalanına gittik, Londra'ya. Mesut ile görüşmeye gittik. Ben, Emre ve Acun ile ayrı zamanlarda gittik ki bilinmesin...

Ben Londra'da Arsene Wenger ile görüştüm. O kadar olumlu geri bildirimler aldım ki Wenger'den. Sonra Wenger'i Erol Bulut ile telefonda görüştürdük. Çok faydalı bir görüşme oldu. 10 Aralık günü Londra'da bir dostumuzun evinde görüştük. Orada Mesut ile tanıştık. Mesut Özil, çocukluğundan beri gönül verdiği takımda oynama hayalinden bahsetti ve bunun için maddi konuları sorun etmeyeceğini söyledi. Bu transfer gerçekleşene kadar sabırla, inatla ve üstüne basa basa söylüyorum gaza gelmeden çalıştık uğraştık ve çok şükür ki bugünleri yaşıyoruz.

Belezoğlu ise “Mesut Özil, bugün resmen bizimle. Mesut'a hoş geldin diyorum. Fenerbahçe'nin şanlı tarihinde çok büyük transferler oldu. Başkanımızın söylediği gibi Mesut, bizim için çok güzel bir rüyaydı. Bu transfer döneminde daha yakından tanıdığım Mesut hakkında şunları söylemek istiyorum. Mesut, insanlığı ve memleketine bağlılığıyla herkese örnek olacak biri” diye konuştu.

 

20210127_2_46583241_61983965.jpg
Fotoğraf: AA

 

"En beğendiğim oyuncu Pelkas"

İmza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mesut Özil, “Fenerbahçe için bir rüyaydı benim için bir hayaldi. İki taraf için de çok güzel oldu. Çok heyecanlıyım. Allah'ın izniyle sahada elimden geleni yapacağım. Ben Fenerbahçe'ye her zaman inandım" dedi.

Fenerbahçe’de Pelkas'ı çok beğendiğini belirten Özil, yeni takım arkadaşını “Çok yetenekli bir oyuncu. Şimdiki Fenerbahçe'de en beğendiğim oyuncu Pelkas" diye tanımladı.

"Ben her zaman büyük kulüpler için oynadım. Her zaman baskı oldu, burada da olacak. Sahada elimden geleni yapacağım. Fenerbahçe benim için farklı bir olay. O yüzden elimden geleni yapacağım, inşallah her şey çok güzel olacak."

 

20210127_2_46582892_61983451.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Bundesliga ve Alman milli takımına hayır

“Biz kendimizi biliyoruz, hedef sadece Türk liginde değil. Avrupa'da da Fenerbahçe'yi en güzel şekilde temsil etmek. Biz oyuncular ligi kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Şampiyonlar Ligi'nde de Fenerbahçe'yi en güzel şekilde temsil edeceğiz” diyen Özil, Bundesliga ve Alman milli takımı için ise kapıları kapattığını söyledi,

“Bundesliga’ya dönme ihtimaliniz var mı?” sorusunu "Hayır yok" diye yanıtlayan Özil, Alman milli takımı için ise “Ben bir yola gitmişsem asla geri dönmem Almanya milli takımına başarılar diliyorum ama ben bir daha asla oynamam” dedi.

Özil, Fenerbahçe’ye transferi hakkında, “Benimle A Milli Takım’da savaşmış, mücadele etmiş ve forma giymiş arkadaşlarımla ilgili yorum yapmak isterim” diyen Burak Yılmaz hakkındaki soruya "Burak kardeşimize başarılar diliyorum. İnşallah en güzel şekilde sahada kendisini ve Türkiye'yi temsil eder" diye yanıt verdi.

Özil, Fenerbahçe’nin mobil uygulaması Mohikan üzerinden taraftarların da sorularını yanıtladı. 

 

20210127_2_46582892_61983447.jpg
Fotoğraf: AA

 

Galatasaray maçında oynayacak mı?

İnşallah en kısa zamanda sahada olmak istiyorum. Tam zaman veremeyeceğim, çalışmalar sürüyor. Umarım en kısa sürede sahada olacağım.

Fenerbahçe’de hangi futbolcu ile oynamak isterdiniz ?

Fenerbahçe’de bir Alex bir de Emre abi ile oynamak isterdim  

Seni kim Fenerbahçeli yaptı?

Ben kendim maçları izleyerek Fenerbahçeli oldum. Arkadaşlarımdan kimisi Galatasaraylı, kimisi Beşiktaşlı oluyordu. Ben Fenerbahçeli oldum.

Türkiye'nin Real Madrid'in de kupalar kazanabilecek misin?

Fenerbahçe her zaman ligi kazanmak için oynuyor. Bunu bu sezon gerçekleştirmek istiyoruz.

Baskı hissediyor musun?

Bir futbolcu her zaman baskı hisseder. Son dönemlerde büyük kulüplerde oynadım ve orada da baskıyı hissettim. Çok büyük kulüplerde oynadım ama Fenerbahçe bambaşka.

Evine dönmüş gibi hissediyor musun?

Benim için gurur verici bir durum. Sabırsızlıkla bugünü bekliyordum. En kısa zamanda antrenmanlarda takım arkadaşlarımla çalışarak hazır hale gelmek istiyordum. Çocukluğumdan beri hayal ettiğim bir şeydi. İki taraf için de hayırlısı olsun.

Avrupa'da başarı elde etme adına yönetimle görüşmeniz oldu mu?

Özel olarak bu konuyu konuşmadık. Futbolcular zaten bunun bilincinde.

Özil iki yıl önce bir video çekerek Fenerbahçe’ye gelmesini isteyen Yağız ve Kuzey kardeşler için sarı lacivertli formalara ilk imzasını attı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU