CHP'den Soylu ve Çelik'e tepki: Hadi oradan

CHP'li Özel, Bakan Soylu'yu hedef alarak "Gülen'in dizinin dibine diz çökmüş. Şimdi Gülen ile uzaktan yakından irtibatı olmayan, Gülen'e karşı tarihsel husumetle mücadele içindeki partinin Genel Başkanı'na hadsizlik ediyor" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özel açıklamalarında Ömer Çelik, Süleyman Soylu ve Devlet Bahçeli'ye tepki göstedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in CHP lideri Kılıçdaroğlu için kullandığı "Bu Nazi ağzıyla konuşmayı bırakmaları lazım" ifadesine tepki gösteren Özel "Siyasi bukalemun Mahir Ünal'ın, kibri dağları geçmiş Ömer Çelik'in toplumda söyledikleri sözün bir karşılığının olmadığını sahada, tarlada, fabrika önlerinde, esnafın yüzünde, gençlerin isyanında görüyoruz. O yüzden bağırmaya, hakarete devam etsinler" diye konuştu.

Hitler'in ifadelerini hatırlattı

Suçluların psikolojisindeki son çarenin, kendisinde gördüğü en önemli kusuru, karşısında varmış gibi göstermesi olduğunu belirten Özel, "Nazi söyleminden bahsedeceksek, birileri Nazi ağzıyla konuşuyorsa o konuda vallahi elim güçlü, senin elinde ne var aç bakalım" ifadesini kullandı.

Özel, "Hitler'in kömür dağıtımı, bölünmüş yollarla övündüğünü, her Alman'ın üç çocuk yapacağını söylediğini" ifade ederek,  Çelik'e, "Bir Nazi benzetmesi yapacaksan iki kere düşün, üç kez yutkun" diye seslendi.

Seçimde buzdolabı dağıtan valileri, seçime az gün kala, daha kışa varken kömür dağıtan kaymakamları ve bu dağıtım çizelgelerinin AK Parti teşkilatlarından onaylandığını gördüklerini savunan Özel, "Bu ülkede işe girmek için AK Parti'ye üye olmak gerekiyor mu gerekmiyor mu? AK Parti üyeliği avantaj mı değil mi?" sorularını yöneltti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu’ya sert tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik “Dostlarına tavsiyem; tedaviye ikna edilmesidir” sözlerini iade ettiklerini kaydeden Özel şöyle devam etti:

Fetullah Gülen'in dizinin dibine diz çökmüş. Şimdi Gülen ile uzaktan yakından irtibatı olmayan, Gülen'e karşı  tarihsel husumetle mücadele içindeki partinin Genel Başkanı'na hadsizlik ediyor. Hadi oradan.

 

 

AA, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU