AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na: Bu Nazi ağzıyla konuşmayı bırakmaları lazım

Çelik, CHP liderinin, “İçişleri bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz! Hepiniz militansınız” ifadelerine yanıt verdi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Bu Nazi ağzıyla konuşmayı bırakmaları lazım” dedi.

Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki valilerimize, kaymakamlarımıza 'militan' diyerek büyük skandallara imza atmaya devam etti" diye konuşan Çelik, "Bu yönetim, 'devleti kuran parti' denilen CHP'yi, devlete saldıran, devleti yıkmaya çalışan bir parti haline getiriyor" ifadelerini kullandı.

“Valilere, kaymakamlara, yargı mensuplarına 'militan' diyenler faşistin ta kendisidir”

Çelik, "Valilere, kaymakamlara, yargı mensuplarına 'militan' diyenler faşistin ta kendisidir. Bu Nazi ağzıyla konuşmayı bırakmaları lazım" dedi.

Biden mesajı

ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle iş birliğine de değinen Çelik, “Dünyanın her tarafında ırkçılık, aşırıcılık ve İslam düşmanlığıyla mücadele konusunda irade gerçekleştirmemiz gerekmektedir” diye konuştu.

“HDP teröre destek veriyor”

Çelik, HDP Esenyurt ilçe binasındaki görüntüler hakkında, "Terör örgütü propaganda merkezi haline gelmiş. Terör örgütü propagandası, teröre destek şeklinde bir yaklaşımdır" ifadelerini kullandı.

"İnsan Hakları Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından bizzat açıklanacak"

İnsan Hakları Eylem Planı’nın değerlendirmelerinin sürdüğünü kaydeden AK Parti Sözcüsü Çelik, "Bütün değerlendirmeler tamamlandıktan sonra İnsan Hakları Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından bizzat açıklanacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz! Hepiniz militansınız, hepiniz yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız. Yargıda tuz kokmuştur artık. Çürüyen bir devlet yapısı içinde çürüyen bir adalet var. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU