Karamollaoğlu'ndan ittifak açıklaması: Zamanı gelince konuşulur

"Saadet Partisi şahısları değil, ilkeleri konuşur. İttifak konusunda da zamanı geldiğinde bu ilkeler çerçevesinde karar veririz"

Fotoğraf: Saadet Partisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin ittifaklar konusunda nasıl bir konum alacağı merak edilirken “Seçim sathı mahalline girildiği zaman konuşulacak bir konu” yorumunda bulundu. Karamollaoğlu, partisinin şahısları değil ilkeleri konuştuğunu da belirterek "Zaman geldiğinde bu ilkeler çerçevesinde karar veririz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partisinin genel merkezinde konuşan Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak şunları söyledi:

Bu kadar farklılıkların olduğu bir ortamda, dostluklara daha çok ihtiyaç var ama unutulmamalıdır ki dost acı söyler. Sayın Erdoğan’a çağrım. Biz sizi incitmek için değil, yanlışların ortadan kalkması için acı söylüyoruz. Gerçek dostlar birbirinin hatasının üstünü örten değil, uyarıda bulunup hatırlatma yapanlardır. Çok açık bir şekilde söylemek istiyorum. İttifak konusu ancak seçim sathı mahalline girildiği zaman konuşulacak bir konudur. Saadet Partisi şahısları değil, ilkeleri konuşur. İttifak konusunda da zamanı geldiğinde bu ilkeler çerçevesinde karar veririz.


Erdoğan’a yönelik eleştirilerini dile getiren SAADET lideri, şöyle konuştu:

Halktan kopuk olmanın en büyük işaretlerinden biri Sayın Cumhurbaşkanı'nın halkı dinlemiyor, halkın sıkıntılarını bilmiyor olmasıdır. Çöplerden ekmek toplayanları görmezseniz, gerçekleri tabii ki de idrak edemezsiniz. Cumhurbaşkanına bir çağrıda bulunuyorum; baba şefkati ile milletin arasına karışıp, esnafı ziyaret edip dertlerini dinleyin. O zaman esnafımızın sorunlarını görürsünüz.

Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile görüşmüştü. Bu ziyaretin ittifaklarla ilgili olabileceği dile getirilirken Karamollaoğlu “Herkes birbiri ile ittifak yapabilir. İttifakların kurulması bugünün gündeminde değil. İttifakla koalisyonu birbirinden ayırmakta fayda var. İttifaklar seçime münhasırdır. Yönetime ait bir içeriği yoktur. Bir numaralı meselemiz kutuplaşmanın engellenmesi ve başkanlık sisteminin değişmesidir” açıklamasında bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU