Erdoğan: "Halkçılık" diyerek kendilerini halktan, bizi de sarayda sefa süren olarak göstermeye çalışıyorlar

Kılıçdaroğlu'nun "Saray'da yaşıyorlar" sözlerini eleştiren Erdoğan, "Bu zatları şimdiye kadar milletimizin içinde pek görmedik. Ama biz hayatımızın her döneminde olduğu gibi şimdi de milletimizin içindeyiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hükümet olarak başarılı işler yapmaya devam ettiklerini ifade eden Erdoğan, "Ülkemize ve milletimize karşı sorumluluk hisseden herkese üzerine düşen görevleri hakkıyla ifa etmesidir. Partimizde görev üstlenen tüm kardeşlerimizden de aynı hassasiyeti bekliyoruz" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Bu şekilde görevlerimizi hakkıyla yerine getirdiğimizde ne ülkemizin ne Cumhur İttifakı'nın ne AK Parti'nin önünde durabilecek güç tanımıyoruz. Milletimiz her birimizi teker teker takip ediyor. Seçim günü bu karne oy oranı olarak önümüze konulacaktır. Biz çok çalışırsak Meclis de çok üretir. Türkiye'nin önünde hepimiz için yapılacak çok iş var. Yürütmede bizim yapmamız gerekenler, yasamada sizlerin yapması gerekenler, yargının üstüne düşen görevler var.

"Reform paketini Meclisimize sunacağız"

Hukuk ve ekonomide yapılacak reformlara ilişkin de son bilgileri paylaşan Erdoğan, paketin Meclis'e sunulmaya başlayacağını söyledi.

Erdoğan, "Bu tekliflerin ülkemizi 2023'e ve daha sonrasına taşıyacak önemli düzenlemeler içerdiği görülecektir. Bu reform sürecine hep birlikte sahip çıkacağız" dedi.

"Tek hedefi Erdoğan'ı indirmek olan muhalefete bu millet iktidarı vermez"

Erdoğan konuşmasında, CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, "Bir de halkçılık diyerek kendilerini halkın içinde bizi de sarayların içinde sefa süren olarak göstermeye çalışmıyorlar mı işte orası artık sözün bittiği yere dönüşüyor. Bu zatları şimdiye kadar milletimizin içinde pek görmedik. Ama biz hayatımızın her döneminde olduğu gibi şimdi de milletimizin içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Tek hedefi Tayyip Erdoğan'ı indirmek olan muhalefete bu millet iktidarı vermez. Küresel siyasi ve ekonomi değişiklik sürecinde Türkiye'yi nereye getireceğini söyleyemeyen, projesi olmayan, kadroları kifayetsiz hiçbir yapı milletimizden iktidar vizesi alamaz.  Aradan geçen 1 ayda yaşanan her gelişme, CHP testisi içindeki cürufun nasıl olduğunu bizlere göstermiştir. Taciz, tecavüz, hırsızlık skandallarının üzerini örtmek için hem bize hem milletimize hakaretlerin dozunu artırmaya başladı. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misali, özür dileyecek yerde işi pişkinliğe vuruyor. Cumhuriyetin ilk partisini, bölücü örgütün payandalığını üstlenen yüksek siyaset oyunlarını millet başlarına geçirecektir. Kendi partilerinde oynadıkları tek adamcağız rolünü tebessümle seyrediyoruz. 

"Z kuşağına anlatmamız lazım"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın başında olduğu yıllarda kuruma zarar verdiğini savunan Erdoğan, "SSK'nın başında bulunduğu zaman hastalarımızın ne hale düştüğünü şimdi Z kuşağı bilmiyor" dedi.

"Bunları Z kuşağına hatırlatmamız lazım" diyen Erdoğan, bunların gençlere anlatılması gerektiğini belirtti.

"Militan" tartışması

Kılıçdaroğlu ve eski CHP milletvekili Berhan Şimşek'in vali ve kaymakamlar için kullandığı "militan" ifadesini de eleştiren Erdoğan şöyle devam etti:

Bir militan lafı tutturdular. Cumhurbaşkanı, bakanlar, Cumhur İttifakı ve milletvekilleri, valiler, askerler, diplomatlar, polisler ve öğretmenler, memurlar, işçiler, işadamları militanın önde gideni. Bunlara göre, milletin kendilerine oy vermeyen yüzde 75 tamamen militan. Bunlara göre, CHP'ye oy vermeyen onur, şerefe sahip değildir. Kendileri ne? Terör örgütü mensubuna 'arkadaşlar' demek bunların meşrebinde kibarlık. Belediyelerine ortak etmek işbirliği. Dışarıdan düşmanlık edenlere yardım nezaket. Ahlaksızlıkları örtmek haysiyet göstergesi. Bu iş laf ebeliği ile olsaydı, bunu yapan çok daha iyi yapan aktörler gelip geçti, onlardan bir iz kalırdı.

"Dünyanın en gelişmiş ülkeleri aşı bulamıyor"

Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği programa göre aşı dağıtımı ve tedarikininin sürdüğün kaydeden Erdoğan, "10 milyon doz aşıyı ülkemize getirdik. Dünyanın geliştiğini söyleyen ülkeler aşı bulamıyor. Biz yaptığımız anlaşma ile 50 milyon dozun 10 milyonunu tedarik etmiş durumdadyız. Aşı uygulamaısunın kapsamı genişleyerek hedef kitlenin tamamına ulaşacaktır" dedi.

"Restoran ve kafelere destek ödemesi yapacağız"

Erdoğan, salgın nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan restoran ve kafeler için yeni bir destek paketini de açıklayarak, "3 milyon lira cirosu altında olan esnafa destek ödemesi yapacağız. Cirosu yüzde 50 ve daha fazla azana işletmelere 2 bin liradan az, 40 bin liradan fazla olmamak züere cironun uyüzde 3'ü kadar destek ödemesi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan partisinin il kongrelerinde konuştu

Cumhurbaşkanıve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzincan ve Erzurum il kongrelerine canlı bağlantıyla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

18 yıllık AK Parti iktidarı döneminde medya kuruluşlarından terör örgütlerine kadar farklı odakların tehditlerine maruz kaldıklarını söyleyen Erdoğan, "Her türlü zorluğa, yokluğa rağmen yolumuzdan dönmedik. İmkanlarımızı seferber ederek, insanlarımızı ayırmadan herkesi kucaklamaya çalıştık. 81 vilayetimizin hepsine mesajlarımızı ulaştırmaya gayret ettik" dedi.

AK Parti ile halkın, sıkıntılarına çözüm üreten farklı bir zihniyete kavuştuğunu belirten Erdoğan şöyle devam etti:

İnsanlarımız belediyelerden iktidara kadar devletin her kademesinde meseleleriyle ilgilenen gayretli bir kadro ile tanıştı. Milleti gerici, yobaz diye aşağılayanlar yerini yepyeni bir tasavvura bıraktı. Çalıştık, çalıştıkça milletimiz de bize destek verdi. Partimize sahip çıktı. Yeri geldi sokaklarımızı karıştırmak istediler, yeri geldi bölücü örgütü çukurlara gömdük, yeri geldi darbecilerle mücadele ettik ama demokrasimize leke sürülmesine asla müsaade etmedik. 18 yılda girdiğimiz 15 seçimde alnımızın akıyla çıktık.

"2023 seçimleri CHP'nin rövanşist siyasetinin tasfiye edildiği yeni dönemin müjdecisi olacaktır"

Konuşmasında CHP'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti ve Cumhur İttifakı'na iftiralarla saldırdığını öne sürdü.
Erdoğan, "CHP bugün yalan ve iftira üretim merkezine dönüşmüş durumdadır. CHP siyasi parti kimliğini giderek kaybetmektedir. İnşallah 2023 seçimleri Türkiye'de CHP'nin rövanşist siyasetinin de tasfiye edildiği yeni dönemin müjdecisi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

CHP'ye göre politika belirleyen bir parti olmadık. Kuruluşumuzdan itibaren hep kendimizle yarıştık, başkasına değil kendimize baktık. Türk siyasetini esir alan vizyonsuzluğa rağmen bu hayalleri gerçekleştirmeye gayret ettik. Biz işimize bakacağız, Türkiye için ne yapabiliriz ona bakacağız. Ülkemizi, bölgemizi ve dünyayı daha güvenli, daha huzurlu, daha müreffeh hale nasıl getirebiliriz ona bakacağız. Kendi Bizans oyunlarıyla baş başa bırakacağız, kendi işimize bakacağız. Biz vaktimizi ve enerjimizi kendi çalışmalarımızı daha ileriye taşımak için kullanacağız. İlk günkü aşkla, heyecanla ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU