Sarıkaya: Kılıçdaroğlu bu sert üslubu devam ettirmekte kararlı

“Grup toplantısında valilere yönelik, ‘Hepiniz militansınız. Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız…’ söylemi de bunun getirisi…”

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendirdi ve ana muhalefet yöneticileriyle yaptığı görüşmeyi aktardı. Sarıkaya’ya göre Kılıçdaroğlu, sert üslubunu devam ettirecek.

Sarıkaya, bir ay tatilin ardından açılan TBMM’ye ilişkin gözlemlerini köşesinde paylaştı. “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu denli kızgın halini kürsüde ender gördüm” diyen Sarıkaya, şunları yazdı:

Sanırım bir önceki Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi sonrasındaydı… Dünkü ise öfkesinin zirvesiydi… CHP yöneticileri ile kulis sohbetimden anladım ki Kılıçdaroğlu bu sert üslubu devam ettirmekte kararlı.

Yapılan araştırmalar ve Kılıçdaroğlu’nun TBMM tatili sırasında bölgelerde görevlendirdiği milletvekillerinden gelen bilgiler, kamuoyunda bu üslubun tuttuğunu raporlamış. CHP yönetimini hareketsiz, söylemde etkisiz ve güçsüz, ürkek bulan sosyolojik tabandaki kararsızlığa kaçışta tersine dönüş başlamış. Önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Böke’nin ardından da Kılıçdaroğlu’nun özelleştirilen otoyol ve kamu mallarının iktidara geldiklerinde devletleştireceklerine ilişkin söylemi bu kesimde etkili olmuş.

Üzerine Kılıçdaroğlu’nun bütçe konuşmasındaki performansı binince giden oylar geri dönmeye başlamış. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın odasında Kocaeli, Yalova’nın da arasında bulunduğu bir çok ilden gelenler vardı. Hemen hepsi partinin etkin isimlerinin söyleminin sertleşmesinden hoşnuttu; CHP liderinden devamını bekliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlerleyen süreçte Kılıçdaroğlu’nun söylemini daha da sertleştireceği görüşünü paylaşan Sarıkaya, şu ifadeleri kullandı:

Grup toplantısında valilere yönelik, “Hepiniz militansınız. Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız…” söylemi de bunun getirisi…

Bir noktaya daha dikkat çektiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP liderine açtığı bir milyon liralık tazminat ve son dönemdeki sert sözleri de giden seçmenin dönüşüne yol açmış…

Bir daha altını çizeyim ki, bütün bunlar CHP’nin genel merkez ve yerel yönetici kadrosunun görüşü…

Geçmiş deneyimlerim de bana gösteriyor ki yüksek sertliğin ölçüsünün tutturulması zordur; yukarı çıktıkça çarpan oksijen gibi bazen umulmadık sonuçlar doğurur…

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU