ABD'de Clintonlar, Kobani'deki YPG/PKK'lı kadınları anlatan kitabın TV haklarını aldı

Clinton, "Kobani’nin Kızları' hikayesini dünyanın her yerinden izleyicilere sunmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz" diye konuştu

Fotoğraf: AFP

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton'ın prodüksiyon şirketinin, Suriye'nin Kobani (Ayn el Arab) şehrindeki YPG/PKK'lı kadınları anlatan bir kitabın televizyon dizisi haklarını satın aldığı bildirildi.

Clintonların ortağı olduğu HiddenLight Prodüksiyon şirketinin, yazar Gayle Tzemach Lemon’ın IŞİD'e karşı Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK saflarında savaşan kadınları anlatan "Kobani’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi" kitabının TV program haklarını aldığı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hollywood Reporter adlı haber sitesindeki habere göre, Clinton, sözkonusu yapımın kendi şirketlerinin amacına uygun olduğunu ifade ederek "Kobani’nin Kızları' hikayesini dünyanın her yerinden izleyicilere sunmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz" değerlendirmesini yaptı.

Clinton ve kızı Chelsea, insan hikayelerine odaklanan içerikte film, TV ve dijital platformlar için belgesel ve drama yapımlar oluşturmak amacıyla diğer bir ortak dahil Aralık 2020’de HiddenLight Prodüksiyon şirketini kurmuşlardı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU