Birleşik Krallık'ın Kanada Genel Valisi suçlamalar üzerine istifa etti

Julie Payette, iddialara yanıt vermese de suçlamaları ciddiye aldığını söyledi

Soruşturma raporunun detayları henüz bilinmiyor (AFP)

Birleşik Krallık'ın Kanada Genel Valisi Julie Payette, iş arkadaşları tarafından kendisine yöneltilen "toksik bir çalışma ortamı" yarattığı suçlamaları üzerine istifa etti.

Payette, iş ortamında böyle sorunlar yaşandığına dair suçlamaları kabul edip resmi bir özür yayımlamamasına rağmen, iddiaları ciddiye aldığını belirtti.

Görevdeyken resmi suçlama yapılmamasına rağmen – böyle bir durumda derhal kanun ve toplu anlaşmalar gereği detaylı soruşturma başlatılırdı – hakkımdaki suçlamaları ciddiye alıyorum.

Kanada Yayın Kuruluşu (Canadian Broadcasting Corporation –CBC) tarafından geçen yıl yayımlanan habere göre hem mevcut çalışanlar hem de eski yetkililerin Payette hakkında iş yerinde çalışanları rahatsız ettiği ve onlara zorbalık yaptığı şikayetinde bulunmuştu.

Bunun üzerine Kanada Başbakanı Justin Trudeau bağımsız bir danışma şirketiyle iletişime geçerek olayla ilgili soruşturma başlatılmasını istemişti. Payet'in istifasıysa inceleme sonucunda raporun tamamlanıp yetkililere bu hafta devredilmesinin ardından geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trudeau perşembe günkü açıklamasında istifayı kabul ettiğini belirtmiş fakat suçlamaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığına ilişkin bir şey söylememişti.

"Kanada hükümetindeki her görevlinin güvenli ve sağlıklı bir ortamda çalışma hakkı var" diye Trudeau, "Buna daima ciddiyetle yaklaşacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Payette yerine geçici olarak Kanada Yüksek Mahkemesi Başkanı Richard Wagner görevi devraldı.

Öte yandan hükümetten bazı yetkililer CNN'e bağımsız soruşturma sonucunda hazırlanan raporun iddiaların haklı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Soruşturma sonuçlarının kamuoyuyla paylaşıp paylaşılmayacağı henüz belli değil.

 

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU