Ünlü belgeselci Michael Moore: Trump yaptıklarının bedelini hapis yatarak ödemeli

Trump, yasal işlemle sonuçlanabilecek bir dizi suçlamayla karşı karşıya

Michael Moore, 25 Mayıs 2019'da Fransa'daki Cannes Film Festivali'nde (AFP)

Artık Donald Trump Beyaz Saray'dan çıktığına göre Michael Moore eski başkanın "yaptıklarının bedelini o ya da bu şekilde ödemesini" istiyor, ki buna hapis de dahil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film yapımcısı çarşamba günü Trump'ın görevden ayrılışı sırasında tweet attı: "Beyaz Saray'dan sonsuza kadar ayrıldı. Biz, Amerikan halkı onu tahliye ettik. Ben daha da ileri gidip U-Haul'u iptal edeceğim.

“Şimdi, onunla işimizin henüz bitmediğini bilerek yarattığı enkazın üzerinden uçuyor. Yargılama. Mahkumiyet. Hapis. Yaptıklarının bedelini ödemeli, bu onun için bir ilk olacak."

Trump'ı sözünü esirgemeden eleştirenlerden biri olan Moore sonra Trump'ın başkan olarak son konuşmasını yaptığı bir fotoğrafını paylaştı ve fotoğrafla birlikte şu tweeti attı: "Trump! Kapa çeneni! Defol git! Ezik! Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük eziği! Federal hapishane. Günde 3 güzel öğün. "

Belgeselci, görevinden ayrılan bir başkanla halefi arasında adet olduğu üzere Trump'ın Joe Biden için Beyaz Saray'da not bıraktığı haberi hakkında yorum yaptı. Moore ironik bir şekilde notun "pastel boyayla yazılmış" olması gerektiğinden bahsetti ve Trump'ın muhtemelen "bir zarfın içinde Trump Bedminster Country Club'da iki bedava içki kazandıran kuponlar bıraktığı" şakasını yaptı. Trump, New Jersey'deki Trump Bedminster Ulusal Golf Kulübü'nün sahibi.

Trump, yasal işlemle sonuçlanabilecek, hatta sonuçlanan, bir dizi suçlamayla karşı karşıya. Manhattan'daki eyalet savcıları Trump'ın iş anlaşmalarını inceliyor ve suçlamalarda bulunabilir. Trump'ın kendisine tecavüz ettiği suçlamasında bulunan yazar E. Jean Carroll, Trump'a hakaret davası açtı. Trump iddiaları yalanlamıştı.

Trump'ın yeğeni ve Trump ailesinin anı kitabı Too Much And Never Enough'un yazarı Mary Trump, Trump'ı mahkemede yargılamanın Amerika'yı daha da böleceği fikrine itiraz etti.

Geçen ay The Associated Press'e verdiği demeçte "Tekrar tekrar Amerikan halkının bunu kaldırabileceğini ve sadece yolumuza devam etmemiz gerektiğinin söylenmesi açıkçası epey aşağılayıcı" dedi.

Mary Trump "Hakkında kovuşturma açılmasını ve yargılanmayı hak eden biri varsa o da Donald'tır" diye ekledi. "Aksi takdirde ister inanın ister inanmayın, ondan daha kötü birine davetiye çıkarmış oluruz."



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU