Mehmet Bedri Gültekin, Vatan Partisi'nden istifa etti: Bu komediye artık bir son vermek gerekiyor

Mehmet Bedri Gültekin, "Bu komediye artık bir son vermek gerekiyor" diyerek Vatan Partisinden istifa ettiğini açıkladı

Mehmet Bedri Gütltekin, kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti / Fotoğraf: Independent Türkçe

Vatan Partisi yöneticilerinden Mehmet Bedri Gültekin, 4 Ekim 2020 günü kendisinin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini, hakkındaki soruşturma sürecinin bir "komediye" dönüştüğünü söyleyerek Vatan Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzun yıllar Aydınlık hareketi içerisinde yer alan Hikmet Çiçek, geçtiğimiz Eylül ayından Vatan Partisi'nden ihraç edilmişti. Çiçek'le ilgili olarak 7 Eylül tarihinde alınan ve bugün açıklanan ihraç kararında, 28 Eylül 2018 tarihinde alınan MYK kararındaki "Tayyip Erdoğan hükümeti ile aynı gemideyiz" tutumuna uygun hareket etmemesi gerekçe olarak gösterilmişti.

Disipline sevk edilen Gültekin de istifa etti

İşçi Partisi döneminde Merkez Komitesi, Başkanlık Kurulu üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunan Mehmet Bedri Gültekin de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. Gültekin, Vatan Partisi Disiplin Kurulu kararını beklemeden partisinden istifa etti.

silivri.jpg
Gültekin, Ergenekon Davası'nda Doğu Perinçek ile birlikte Silivri Cezaevi'nde yatmıştı (Mehmet Bedri Gültekin - Doğu Perinçek - Erkan Önsel) Fotoğraf: aliserdarbolat.blogspot.com/​​​​​​

Kişisel internet sitesinden açıklama yapan Mehmet Bedri Gültekin, disiplin kuruluna sevk edilmesi sürecini anlattıktan sonra istifasını şu şekilde duyurdu:

“Merkez Disiplin Kurulu, Partinin yargı kurumudur. Genel Kurultay tarafından seçilir. Sadece Kurultaya karşı sorumludur.  Burada görev yapan üyeler, Parti tüzüğü gereği, başka herhangi bir Parti organında görev alamazlar. Yani Merkez Disiplin Kurulu ve diğer disiplin kurulları, Parti yönetimlerinden bağımsızdır. Parti tüzük ve programı çerçevesinde alacağı kararlar bütün Partiyi bağlar. Genel Başkanı da Merkez Karar Kurulu’nu da bağlar. Merkez Disiplin Kurulu’nun, Genel Kurultay dışında hiçbir organa karşı sorumlu olamayacağı şeklindeki tüzük hükmü çiğnenmiştir, Genel Başkan ve onunla birlikte hareket eden MYK üyeleri, rahatlıkla 'MDK kararını tanımıyoruz ve adeta ‘bu Kurulu lağvediyoruz’ diyebilmişlerdir. MKK da bu tavrı benimsemiştir. Bütün bu yaşananların ortaya koyduğu gerçek şudur: Doğu Perinçek’in başkanlığında MKK, hukuk tanımadığını ilan etmiştir. Merkez Disiplin Kurulu, Genel Başkan’dan emir alan bir konuma düşürülmüştür. Vereceği karar adeta kendisine dikte ettirilmiştir. MDK üyeleri Genel Başkan’ın ve MKK’nın iradesine boyun eğeceklerini söylemişlerdir. Bu komediye artık bir son vermek gerekiyor. Vatan Partisi’nden istifa ediyorum"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU