Davutoğlu: Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Gül'e parmak salladı

Davutoğlu, AK Parti'de yeni bir liderlik yarışı başladığını belirterek, "Herkes Tayyip Erdoğan sonrası koltuk peşinde, Erdoğan’da kendi iktidarının peşinde" dedi

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniçağ Youtube kanalında Orhan Uğuroğlu'nun programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Selçuk Özdağ ve Orhan Uğuroğlu'na yapılan saldırıları değerlendiren Davutoğlu, saldırıların doğrudan demokrasiye yapıldığını ve vahim bir gidişatın işaretleri olduğunu belirtti.

Saldırılara karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın caydırıcı bir açıklama yapması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de söz konusu saldırılara karşı tavrını hayretler içerisinde izlediğini söyledi.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Muhalif bir sesin olmadığı bir düzen arzuluyorlar.Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile getirilen bu ucube sistem kalıcı otoriterliğe geçiş sistemi bu. Bunu hem Erdoğan’a hem de AK Parti içindeki herkese ilettim, yapmayın dedim. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi o kadar büyük bir tahribat yarattı ki ülke içinde, demokrasiye her şeye ekonomiye hukuka her şeye.Şimdi halk bu sistemi sorgulayınca, bu sistemin yaşayabilmesi için ancak muhalefetin sesini kesmekle ve kalıcı bir otoriterliğe geçmek için psikolojik bir altyapı oluşturma kanaati mahfillerde yerleşti. Bugün sessiz kalanlar emin olun yarın onlar da mağdur olacak.

"Bu örgütlü bir suçtur ve terördür"

Yaşanan saldırılarla ilgili Bahçeli'nin açıklamalarını da eleştiren Davutoğlu, "Bahçeli madem bizimle ilgisi yok diyor, Derince İlçe Başkanı’ndan hesap sorsun, iki milletvekiline desin ki bırakın savcı gerçek suçluları ortaya çıkarsın. Böyle devam ederse ülkede hukuk kalmaz. Kimse bu iki tane delinin işidir deyip geçilemez" dedi.

Davutoğlu, söz konusu saldırıları "örgütlü bir suç" ve "terör" olarak nitelendirerek, şunları kaydetti:

İçişleri Bakanı çıkmış tepkisel bir olay diyor. Mağdur gösteriyor saldırganları bu durum. Bunu İçişleri Bakanı söylerse herkes bireysel tepki göstermeye başlar. Terör sadece dağlarda değil Ankara’nın caddesine inmiş durumda.Bahçeli’nin, Karar Gazetesi yazarları Taha Akyol’u Elif Çakır’ı, Yıldıray Uğur’u tehdit ediyor. Bakın buradan Yeniçağ’dan Karar Gazetesine geçeceğim. Siyasi bir meseleniz varsa muhatabınız biziz, gazetecilerle uğraşmayın. Gazetecileri tehdit ederek bir yere varamazsanız. Mafyatik yapıların ulu orta herkese tehdit ettiği siyasetin alalını daraltmak istiyorsanız biz bugün bu alanı açmak için ortaya çıktık ve geri adım atacak değiliz. Süleyman Bey’in annesine geçmiş olsun. Tüm anneler kutsaldır. Allah’tan şifa dilerim. Böyle bir kritik dönemde ailesi hakkında bir konuyu gündeme getirmesi doğru değildir. 

"Süleyman Soylu, Adalet Bakanı’na parmak salladı"

Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nın, dün sosyal medyada "kendisine hakaret eden birinin mahkemede serbest bırakılmasına" tepki gösteren açıklamalarını da değerlendirdi.
Kendi eşine hakaret edildiği, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in evi basıldığında Soylu'nun sessiz kaldığını anımsatan Davutoğlu, "Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklama Berat Albayrak’a attığı omuz atmak gibi aynen. Ben o dönem başbakan olsaydım o görüntüyü veren Albayak’ı ve Soylu’yu hemen görevden alırdım" dedi.

AK Parti’de yeni bir liderlik yarışı başladığını da öne süren Davutoğlu şunları kaydetti:

Herkes Tayyip Erdoğan sonrası koltuk peşinde, Erdoğan’da kendi iktidarının peşinde. Süleyman Soylu, Adalet Bakanı’na parmak salladı. Yargı mensuplarına sesleniyorum vicdanınızla karar verin biz sizin arkanızdayız. Vasıfsız liyakatsiz bakanların  arasında kalmayın kulak asmayın. AK Parti ve MHP yol ayrımındalar. Trump döneminde bu daha kolaydı bakın dünyanın her yerinde bir otoriterlik var MHP’de buna yakındı. Biden dönemine geçince bu yeni dönemi anlama çalışıyor. Demokrasi, hukuk, ekonomi reformu deniyor da buna kim inanır. MHP, AK Parti’ye benim vesayetim altındasın diyor. AK Partiye çizgi çiziyor. Doğu Türkistan konusunda sadece ikisi de sessiz. Çin’e tek kelime yok. Uygur Türkleri inim inim inliyor bu mu milletçilik?

"Erdoğan yeni arayışlar içinde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile görüşmesini de "yeni arayışlar" olarak nitelendiren Davutoğlu, "Erdoğan tekrar Milli Görüş gömleğini giydi" dedi
Davutoğlu, MHP ve AK Parti içinde görüş ayrılıklarının olduğunu da vurgulayarak, "Erdoğan, MHP ile bile Cumhurbaşkanı seçilemeyeceği anda MHP yükünden kurtulmaya çalışacak" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı’nın bir seçimde beraber olmasının artık çok zor olduğunu da savunan Davutoğlu şunları kaydetti:

Bahçeli’ye diyecekler bu yoksulluktan perişan haldeyiz MHP ne diyecek AKP yaptı diyecekler. Her şeyi AKP’ye yıkacaklar. Olan Türkiye’ye oluyor. AK Parti’de koalisyon partisi herkes Erdoğan’a selam verirken aşağıda örgütleniyor. Bana karşı hepsi birleşmişti. Hepsi benim gıyabımda metne imza atanlardı. Ben Cumhurbaşkanı’na söylemiştim. Ben ayrılıcam bu ülkeye zarar vermem. AK Parti’de kimse kimseye güvenmiyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU