Savcılığa göre günlerce kapısında beklemek, sahte plakalar, telefon kartları ve ruhsatsız silah 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' değil

32 yıllık eşine sokak ortasında kurşun yağdıran Hasan Cora'nın yargılandığı davada sona yaklaşıldı. Savcılık, Hasan Cora'nın kasten öldürme, suça teşebbüs ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçlarından cezalandırılmasını istedi

Boşanma aşamasında olduğu eşi Ayşegül Cora'ya sokak ortasında kurşun yağmuruna tutan Hasan Cora'nın yargılandığı davada savcılık mütalaasını verdi.

Mütalaada, Hasan Cora'nın "kasten öldürme", "öldürmeye teşebbüs" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na" muhalefet suçlarından cezalandırılmasını istendi.

Günlerce eşinin evinin önünde bekleyip, aracında ruhsatsız silah, sahte plakalar ve çok sayıda telefon kartı bulunan Cora'nın tasarlayarak öldürme suçundan ceza alması ise talep edilmedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


32 yıllık eşi Ayşegül Cora'yı 5 Haziran 2019'da İstanbul Bahçelievler ilçesi Yenibosna semtinde, sokak ortasında 6 kurşunla ağır yaralayan Hasan Cora, yargılandığı davada 7. kez hakim karşısına çıktı.

Aracında sahte plakalar, ruhsatsız silah ve telefon kartları bulunmuştu

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savcılık mütalaasını açıkladı.

Samsun'da yaşadıkları evi terk ederek İstanbul'a akrabalarının yanına yerleşen Ayşegül Cora'nın yaşadığı evin önünde günlerce arabasının içinde bekleyen Hasan Cora'nın aracında sahte plakalar, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda telefon kartı bulundu.

Ayrıca, Ayşegül Cora'ya silahla saldırıp olay yerinden kaçan Hasan Cora, boşanma aşamasında olduğu eşinin saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulduğunu öğrenince, silahıyla birlikte gittiği hastanede yakalandı. 

Tasarlama suçu yok

Mütalaada, Hasan Cora'nın ısrarlı takibi, ruhsatsız tabanca, sahte plakalar ve telefon kartları bulundurması "tasarlayarak öldürme" suçunun unsurları olarak görülmedi ve bu suçtan cezalandırılması talep edilmedi. 

Savcılık, Hasan Cora'nın Türk Ceza Kanunu'nun "kasten öldürme" suçunu düzenleyen 82/1, suç işlemeye teşebbüs suçunu düzenleyen 35'inci maddelerinden ve 6138 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, Hasan Cora'nın yargılandığı davada karar duruşması için 17 Mart'a gün verdi. 

Avukat Polat: Bu olay Ceza Hukuku dersinde tasarlama konusunun örneği olur

Independent Türkçe'ye konuşan Ayşegül Cora'nın avukatı Melike Polat, savcılığım mütalaası hakkında "Hukuk fakültesinde Ceza Hukuku dersinde tasarlama konusunu işliyor olsaydık, konunun anlaşılması için en kolay örnek olarak bu olay verilebilirdi. Savcılık, tüm delillere rağmen, ölüm tehlikesi atlatan Ayşegül Cora'yla değil, tasarlayarak öldürmeye çalışan Hasan Cora'yla empati kurdu ve daha az ceza alarak tahliye olabileceği şekilde mütalaa verdi" ifadelerini kullandı.

Saldırıyı kaydetmişti

Ayşegül Cora, kendisini ısrarla arayan ve takip eden Hasan Cora'nın söylediklerini delil olarak kullanmak için telefonuna ses kaydedici program yüklemişti.

Saldırıya uğradığı sırada bir arkadaşıyla konuşan Ayşegül Cora'nın açık olan telefonu, silah seslerini de kaydetmişti. 

Hasan Cora: Silah var üzerimde. Seni şu an vururum.
Ayşegül Cora: Varsa var, ne yapayım ya? Allah Allah.
Hasan Cora: Konuşacağız.
Ayşegül Cora: Hayır. Ebru Hasan yanımda. (Telefondaki arkadaşına söylüyor) Konuşmayacağım ya.
Hasan Cora: Seni vuruyorum. 
Ayşegül Cora: Vur.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU