Ruhani: Top Washington sahasında, onlar taahhütlerine uyarsa biz de uyarız

Bugün ABD'de gerçekleşecek başkanlık devir teslimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ruhani, "Yeni yönetimden, geride kalan 4 yılın kara lekelerini temizlemelerini bekliyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, Biden'ın Beyaz Saray'a çıkması ve ABD ile İran ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

Ruhani, "Beyaz Saray'da iktidara gelenlerden beklentimiz yasalara ve taahhütlere dönmeleridir. Eğer yapabilirlerse geride kalan 4 yılın kara lekelerini temizlemelerini bekliyoruz. Çünkü bazı lekeler temizlenemez durumda. Bugün top Washington sahasında. Onlar taahhütlerine uyarsa biz de uyarız. Trump öldü ve nükleer anlaşma hala sağ" ifadelerini kullandı. 

Biden ve yönetimin geçmişte yaşananlardan ibret almalısı gerektiğini söyleyen Ruhani, "Yönetimi bugün sona eren kişi politika bilmiyordu. İşi gökdelen yapmaktı ve siyasete de gökdelenlerden bakıyordu. Bugün iş başına gelenler ise siyaseti biliyor. Eğer bunlar kendi imzaladıkları 2231 sayılı karara uyarsa karşılığını görürler, kararnameler yayınlarlarsa İran da yeni talimatlar verir. Taahhütlerini etkili bir şekilde yerine getirirlerse bu tarafta da taahhütlere güçlü bir bağlılık görürler" ifadelerini kullandı.

Ruhani, Biden yönetiminin adım atması halinde sorunları çözmeye hazır olduklarını yineledi.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU