İşte Trump'ın yeni malikanesinin detayları

Eski ABD Başkanı ailesiyle birlikte "kendisine kötü davranan" New York yerine Florida'ya taşınacak

Melania Trump, oğlu Barron Trump'a Florida'da okul arıyor (AP)

Başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump'ın ailesiyle uzun zamandır yaşadığı New York yerine Florida'daki dünyaca ünlü Palm Beach'teki malikanesine taşınacağı düşünülüyor. Onlarca odaya sahip devasa büyüklükteki malikanenin sunduğu imkanlar gözleri kamaştırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, 1 Kasım 2019'da Twitter'da New York'a milyonlarca dolar vergi verdiğini ancak kendisine kötü davranıldığını belirtip ikametgahını Florida'daki Palm Beach'e aldırdığını açıklamıştı.

Trump burada Mar-a-Lago adlı tesise sahip. 1927'de inşa edilen mülkü 1985'te 10 milyon dolara (yaklaşık 75 milyon TL) satın alan Trump, daha sonra burayı golf kulübüne dönüştürmüştü. 8 hektar üzerindeki tesiste 128 oda bulunuyor.

Atlantik Okyanusu manzarasına sahip Mar-a-Lago, sadece söz konusu kulübün üyelerine açık. Kış Beyaz Sarayı diye de bilinen tesisin içinde misafir odalarının yanı sıra spa ve büyük bir golf sahası mevcut. Tesiste 1860 metrekarelik dans salonu, 5 toprak tenis kortu ve okyanus kıyısında havuz da var. Üç bomba sığınağıysa üyelerin güvenliğini garanti altına almak için hazır bekliyor.

New York Post'un haberine göre, Trump'ın, Florida'daki en büyük ikinci malikane diye bilinen Mar-a-Lago'nun erişime kapalı bölgesinde kulüp üyelerinin erişemediği özel odaları bulunuyor.

Forbes 2018'de, malikanenin değerinin yaklaşık 160 milyon dolar olduğunu açıklamıştı.

 

 

Mar-a-Lago yıllar boyunca birçok yıldıza ev sahipliği yaptı. Örneğin Celine Dion mekanda zaman zaman sahne alırken 1994'te evlenen Michael Jackson'la Elvis Presley'nin kızı Lisa Marie Presley, balayını geçirmek için Mar-a-Lago'yu tercih etmişti.

Ancak bazı kişiler Trump ailesinin buraya taşınmasına itiraz ediyor. Mar-a-Lago'nun komşuları, Trump'ın 1993'te mülkü gelir amaçlı kulübe dönüştürmek için anlaşma imzaladığını ve buna göre mülkte kimsenin ikamet edemeyeceğini söylüyor. Komşular, Trump'ın söz konusu anlaşmayı ihlal ettiğini açıklayan mektubu hem Palm Beach yönetimine hem de ABD Gizli Servisi'ne gönderdi.

Trump ailesi New York'tan uzaklaşıyor

Donald Trump'ın çocuklarının da New York'tan ayrılacakları ortaya çıkmıştı. Donald Trump Jr.'ın sevgilisi Kimberly Guilfoyle'la Florida'ya yerleşme kararı aldığı konuşulurken Ivanka Trump ve Jared Kushner'in “Milyarderlerin Sığınağı” diye bilinen yüksek güvenlikli Miami adasında arsa satın aldığı öğrenilmişti.

 

Independent Türkçe, New York Post, New York Times, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU