Tunus'ta "sokağa çıkma yasağını" protesto eden göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı

Göstericiler, yolları kapatarak çöp konteynerlerini ateşe verdi. Güvenlik güçleri ise, göstericilere gaz bombasıyla müdahale etti

Tunus'da, Kovid-19'a karşı getirilen sokağa çıkma yasağına tepki olarak düzenlenen gece gösterileri perşembeden bu yana devam ediyor.

Gece düzenlenen gösterilerde güvenlik güçleri ile eylemciler arasında çatışma yaşandı.

Yaşam şartları ve işsizliği protesto eden göstericiler, yolları kapatarak çöp konteynerlerini ateşe verdi. Güvenlik güçleri, göstericilere gaz bombasıyla müdahale etti.

Çok sayıda gözaltı

Tunus İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Halid el-Hayuni, gösterilere ilişkin yaptığı açıklamada, eylemlere katılan 15-25 yaş arası gençlerin lastik yaktığını ve çöp konteynerlerini ateşe vererek güvenlik güçlerinin ilerleyişini engellemeye çalıştığını ifade etmişti.

Ayrıca göstericilerden bazılarının, özel mülke zarar verme, dükkanları yağmalama gibi girişimlerde bulunduğunu aktaran Hayuni, bugüne kadar olaylarda 632 kişinin gözaltına alınarak yargıya sevk edildiği bilgisini paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Kays Said, gençleri, gösteriler sırasında mülklere zarar vermemeleri konusunda uyardı.

Tunus'ta Nahda Hareketi ise yaptığı açıklamada gösterilerde yaşanan şiddet olaylarına karşı halkı tek saf olmaya çağırmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU