Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nden Şam’a tepki: Rejim iç kriz çıkarmak istiyor

Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdulkerim Ömer, "iradelerinin, siyasi ve askeri kararlarının bağımsızlığını" vurguladı

Kuzeydoğu Suriye'nin Rimelan kırsalındaki Tal Ades’teki bir ev / Fotoğraf: AFP

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Şam rejimini iç kriz çıkarmak ve kamuoyunun dikkatini doğruluğu ve güvenilirliği olmayan meselelere yönlendirmekle suçladı.

Özerk otorite dün resmi hesabından yaptığı açıklamada "Rejimin geleneksel dili kullanma ve varsayımsal bir komplodan bahsetme üzerine ısrarı, sorumluluk ve görevlerinden açıkça kaçıştır" ifadelerine yer verdi.

Bu çıkış, Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail'in Doğu Suriye'deki İran mevkilerini bombalaması ardından, geçtiğimiz çarşamba günü hem Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri hem de Güvenlik Konseyi (BMGK) Başkanı'na yazdığı bir mektupta yöneltilen suçlamalara yanıt olarak geldi.

Mektupta, "İsrail'in saldırısı, Suriye Demokratik Güçleri isimli ayrılıkçı terörist milislerin Haseki, Rakka ve Deyrizor'da Suriye halkına karşı terörist, suçlu ve baskıcı uygulamalarını sürdürdüğü bir dönemde geliyor" denilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdulkerim Ömer, "iradelerinin, siyasi ve askeri kararlarının bağımsızlığını" vurguladı.

Aynı zamanda "rejimin bu ve benzeri politikalardan, çözümü ve diyalogu engelleyip krizi daha da derinleştiren bu dilden kurtarılması" gerektiğini ifade eden Ömer, Şam'ın Rakka'nın kuzey kırsalındaki Ayn İsa kasabasında artan hamlelerine dikkat çekti.

Ömer, sözlerinin devamında şu iddialarda bulundu:

Rejim, daha fazla Suriye toprağı verilmesi için Türk güçleriyle iş birliğinde bulundu. Biz ise inandığımız hedefler ve ilkeler dahilinde çalışmaya olan bağlılığımızı, demokratik, çoğulcu, ademi merkeziyetçi bir Suriye arayışımızı koruyoruz.

Dün Facebook sayfasından Kürtçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilden yaptığı açıklamada Kürt taraflar arasındaki görüşmelere destek veren Şam'daki ABD Büyükelçiliği de şunları aktardı:

Kürt-Kürt diyalogunu destekleyen ABD, bu görüşmelerin ilerlemesini dört gözle bekliyor. Bu tartışmalar, tüm Suriyeliler için daha parlak bir gelecek sağlamaya yönelik 2254 sayılı BMGK kararı kapsamındaki daha geniş siyasi süreci destekliyor ve tamamlıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU