Gazeteci Orhan Uğuroğlu da saldırıya uğradı

Özdağ ile Uğuroğlu’na saldırın kişilerin aynı şahıslar olduğu iddia edildi

Fotoğraf: Twitter

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a düzenlenen saldırının ardından bir saldırının hedefi de Yeniçağ gazetesinin Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu oldu. 

Orhan Uğuroğlu arabasına bineceği sırada arkadan gelen 3 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. 34 plakalı bir araba ile geldiği belirtilen saldırganların arabayı Uğuroğlu'nun üzerine sürdüğü öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uğuroğlu ifadesinde saldırganların, "MHP'den geliyoruz. MHP'yi eleştirme. Ülkücüler bunun hesabını sorar" dediğini söyledi. Polisin Uğuroğlu'nun evinin karşısındaki dükkandaki kamera görüntülerinden saldırganları tespit ettiği belirtiliyor. 

Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre; Uğuroğlu'na saldırı ile ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Selçuk Özdağ’a saldıran kişilerle Uğuroğlu’na saldırın kişilerin aynı şahıslar olduğu iddia edildi.

Emniyet'ten açıklama

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Uğuroğlu'na saldırıyı gerçekleştiren şahıslardan 3'ünün yakalanarak gözaltına alındığını, firari 1 kişinin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Akşener'den geçmiş olsun telefonu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Uğuroğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Saldırıların Türk basınına 'kara leke' olarak düşeceğini belirten Akşener'in Uğuroğlu ile telefon görüşmesinde şunları söylediği öğrenildi:

Bu alçakla saldırılar, Türk basınına düşen kara lekedir. Türkiye'nin en deneyimli gazetecisine bile saldırıyorlarsa ya da saldırtılıyorsa bunun arkasında mutlaka organize bir talimat vardır. Türk polisi suçluları yakalar, yeter ki hukuk ve yargı gerekli cezaları versin. Çok geçmiş olsun. 
 

 

 

Independent Türkçe, Yeniçağ
 

DAHA FAZLA HABER OKU