Siyasi parti liderlerinden Gelecek Partili Özdağ'a saldırıya kınama

Liderlerin mesajında saldırının biran önce aydınlatılması çağrısı yapıldı

Fotoğraf: Gelecek Partisi 

Gelecek partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Ankara'da evinin önünde beş kişilik bir grup tarafından silahlı ve sopalı saldırıya uğradı.

Saldırının ardından siyasi liderlerden art arda kınama açıklamaları geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan paylaşımında "Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyaseti hedef alan bu saldırının failleri bir an önce yakalanmalı, olay yargı tarafından tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Özdağ'a geçmiş olsun dileklerini iletirken şunları kaydetti:

Evinin önünde menfur bir saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, toplumsal barışa yönelik olarak gördüğüm bu saldırıyı esefle kınıyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ'a yapılan çirkin saldırıyı kınıyor,  kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saldırı ivedilikle aydınlatılmalı ve saldırganlar bir an önce yakalanıp cezalandırılmalıdır" dedi.

Akşener, Soylu'yu göreve davet etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de paylaşımında "Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’yu derhal görevini yerine getirmeye davet ediyorum" dedi.

 

Kılıçdaroğlu'ndan "sistematik saldırı" vurgusu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da paylaşımında saldırıları "sistematik" olarak değerlendirdi. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Gelecek Partisi Genel Bşk. Yard. Selçuk Özdağ ile Gazeteciler Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu'nu hedef alan, sistematik olduğu anlaşılan saldırıları kınıyorum. Unutulmamalıdır ki, demokrasi ve düşünce özgürlüğünü hedef alan saldırılara sessiz kalanlar, saldırıya da ortak olur!

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da şunları kaydetti:

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ'a ve Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Sayın Orhan Uğuroğlu'na yönelik saldırıları şiddetle kınıyor; kendilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU