Akşener, 'sözde cumhurbaşkanı' tartışması için "Bu gündemi reddediyoruz" dedi

"Balık baştan kokarmış. Anadolu'da bir söz var; istediğini söyleyen istemediğini duyarmış" ifadelerini kullanan Akşener, parti olarak bu gündemi reddettiklerini belirtti

Akşener, Beylikdüzü'ndeki esnaf ziyareti sırasında döner kesti / Fotoğraf: Twitter

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbu’un Avcılar ve Beylikdüzü ilçelerinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İstediğini söyleyen istemediğini duyarmış”

Burada basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtlayan Akşener, iktidarın yeni tartışma konusu haline getirdiği ‘sözde cumhurbaşkanı' ifadesiyle ilgili "Anadolu'da bir söz var; 'istediğini söyleyen istemediğini duyarmış' diye. Bütün bunları başlatan; bu sert, iğrenç, kötü dili başlatan Sayın Erdoğan'dır" dedi.

Erdoğan için, “Bir türlü AK Parti Genel Başkanlığı'ndan sıyrılıp hepimizin cumhurbaşkanı olmayı istemedi, yapmadı ve böyle bir tavra girmedi” diyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir algoritma var Türkiye'de, FETÖ'cü, sonra darbe sonra hain şimdi de ‘sözde’ oldu bu algoritmanın içine. Dön baba dönelim bunları konuşmaya devam edeceğiz. Biz İYİ Parti olarak bu gündemi konuşmayı reddediyoruz. Bu gündem basın emekçilerinin derdini anlatmıyor. Bu gündem gezdiğimiz esnafın derdine çare üretmiyor. Bu pis, çirkin, iğrenç dil dönüyor dolaşıyor sahibini vuruyor bumerang gibi. Israrla bu tavrı, bu dili, bu davranışı reddetmeye devam edeceğiz ki sizleri konuşabilelim diye.

2 dakika pandemi, 20 dakika CHP

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamaları da eleştiren Akşener, “Bir cumhurbaşkanı düşünün ki… İki dakika pandemi, 20 dakika CHP’nin her kademesindeki insanına bağırdı. Şimdi böyle bir pozisyonda bu ülke nasıl yönetilir. Bir saniyecik cumhurbaşkanı ol be kardeşim… Dün AK Parti Genel Başkanı gibi de değildi partinin propaganda işlerinden sorumlu kişisi konumundaydı. Bu doğru bir tutum değil” dedi.

“Melih Bulu'nun yerinde olsam affımı isterdim”

Akşener, Boğaziçi Üniversitesi’nde tepki yaratan rektör ataması hakkında da şunları söyledi:

Benim hem yeğenim hem de eşim Boğaziçi Üniversitesi mezunudur. Orada insanların birbirleriyle dövüşmediği bir düzen vardı. Bu solcu bu ülkücü demeden forumlar yapılan, ben de edebiyat fakültesi öğrencisiydim o zaman şoka girerdim. Fikirlerinizi paylaşmasanız bile birbirlerinin fikirlerini savunan bir anlayışın olduğu bir okuldu. Boğaziçi'nin böyle bir geleneği var. Kardeşim orada hiç hoca yok mu? Bunların tamamı 'ben istersem olur' tavrıdır. En çok üzüldüğüm konu da şu, Sayın Melih Bulu'nun yerinde olsam affımı isterdim. Bu kadar istenmiyorsun kardeşim durumunda nasıl o hocaları, öğrencileri yönetir bilemiyorum. Bu çirkinliğe müsaade edilmemeli eğer gerçekten bilim insanıysan.

"Erdoğan seçilemeyeceğini görüyor" 

Millet İttifakı’nın parçalanacağı yönündeki iddialar ve Erdoğan’ın siyasi parti liderleri ile yaptığı görüşmeler sorulan Meral Akşener, “Ben 2023 veya daha önce yapılacak seçimlerde Sayın Erdoğan’ın seçilemeyeceğini gördüğünü anlıyorum, bu turdan o çıkıyor” dedi.

Akşener, İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na katılacağı yönündeki iddialar içinse, “Ben ve arkadaşlarıma makam elde etmek için kurulmuş bir siyasal parti değiliz. Bu referandumda çok sert çalışmış bir topluluğuz. Eğer bir sandalye derdinde olan biri olsaydım, haziran seçimlerinden önce şahsıma teklif edilen başbakan yardımcılığı teklifini reddetmez kabul ederdim. Nitekim bu teklifleri kabul eden arkadaşlarımız da oldu” ifadelerini kullandı.

Memleket masası teklifini yeniledi

Kendisinin daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı “memleket masası” teklifinin geçerli olduğunu belirten Akşener, “Hala bu sözümün arkasındayım. Bizim hiçbir siyasi parti ile gizli saklı ilişkilerimiz olamaz. Ne AK Parti ile ne de CHP ile. Bizim merdiven altı görüşmelerimiz olmadı, bugünden sonra da olmayacak. Sayın Kılıçdaroğlu dahil hepimizin davet edildiği bir masadan bahsediyorum. Mesela rahmetli Demirel başbakanken, Avrupa’ya görüşmeye gittiği zaman rahmetli Erbakan Hoca ve rahmetli Başbuğ ile konuşurmuş. Beyanat vermelerini istermiş. Dün sayın Putin’in Ermenistan Başbakanı ve Aliyev’i yan yana oturması için bile konuşulması lazım” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU