Yıldırım’ın İstanbul seçimini iptale götüren “123 sandık” hesabı: Toplam 42 bin oya tekabül ediyor

AK Parti'nin İBB Başkanı adayı Yıldırım cumhur ittifakının devam ettiğini söyledi, "Ortak programlar gerçekleştireceğiz" dedi

AK Parti'nin İBB Başkanı adayı Binali Yıldırım / Fotoğraf: AA

Binali Yıldırım İstanbul'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım İstanbul'da köprülerden kaçak geçişlerle ilgili yeni bir karar aldıklarını söyledi:

"15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yasak geçişlerle ilgili hayli cezalar olmuştu. Bu cezalar kaldırılmıştı. Ondan sonra yanlış anlaşılmalar nedeniyle yine cezalar kesilmeye başlamış. Bu kararı konuştuk İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle, düzeltiyorlar. İnşallah bundan böyle birinci sınıfa giren ister taksi, ister Doblo veya benzeri araçlar olsun herhangi bir şekilde cezalı geçiş sayılmayacak. Böylece vatandaşlarımızın, İstanbulluların mağduriyeti de bitmiş olacak."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldırım 31 Mart seçim kampanyası sırasında köprüden kaçak geçişlerle ilgili düzenleme yapılacağını söylemişti. Meclis'te kabul edilen kanun ile 2 Kasım 2016 ile 31 Aralık 2018 arasında yapılan kaçak geçişlere idari para cezası uygulanmamasına karar verilmişti. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce ödeme yapanlara ise iade imkanı verilmişti. 

Bu gelişmelerin ardından 31 Mart seçimlerinin ertesinde köprü geçişlerinde yine 1. sınıf araçlara ceza yazıldığı gündeme gelmişti. 

23 Haziran seçimleri

AK Parti'nin İBB Başkanı adayı Yıldırım yenilenecek İstanbul seçimleri için "MHP Genel Başkanı Bahçeli ile ortak program yapacak mısınız" sorusunu da yanıtladı:

"Malum cumhur ittifakı devam ediyor, Sayın Bahçeli daha ziyade İstanbul'da kampanyasını sürdürürecek. Bazı ortak programları gerçekleştireceğiz, inşallah güzel bir sonuç alacağız."

YSK'nın İstanbul kararı

Binali Yıldırım YSK'nın iptal kararına ilişkin de şöyle konuştu:

"Şu kadarını bilmenizi istiyorum, bu seçimlerin yenilenme kararıyla ilgili sadece kanuna uygun olmayan sandık başkanı veya memur üyesi değil aynı zamanda bunların görev yaptığı sandıklardaki oy değişimi var. Sandıklardan 123 tanesinin 22 tanesi tamamen boş, hiç oy yok dolayıyısıyla o işlenmemiş. Geride kalan 101 tanesinin ise hiçbir imzası yok. Bunları üst üste topladığınızda toplam 42 bin oya tekabül ediyor. İki adayın arasındaki fark 13 bin 729. 42 bin oy sağlıklı kayda geçmediyse bu aradaki farkın 3 katından fazla. Dolayısıyla hem bu kurulların kanuna uygun atanmaması, hem de sayım tutanaklarının bu şekilde eksik olması burada açıkça sonuçları etkilediği için iptal edildi."

Sanatçıların "Her şey çok güzel olacak" paylaşımları

Yıldırım, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve herkesin görüşünü ortaya koyabileceğini ama hakarete ve husumete dönüşmemesi gerektiğini ifade etti. Yıldırım, "Bence sanatçılar bir aday etrafında ideolojik bir kümelenme yapmak yerine görüşlerini tek tek ifade edebilirler. Bunda bir beis yok ama açık taraf tutmak onların sanat kariyerine da çok fayda sağlamaz" şeklinde konuştu.

 


Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU