81 ildeki okullarda ve EBA TV’de İstiklal Marşı okundu, MEB bahçesinde de tören düzenlendi

Bakan Selçuk: Bugün yaptığımız bu faaliyetle İstiklal Marşımızın okunuşu ile ilgili çocuklarımızda, öğretmenlerimizde başka bir farkındalığı da gündeme getirmiş olduk

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un dün akşam sosyal medya hesabından duyurduğu çağrısı üzerine bugün 81 ildeki okullarda bayrak töreni yapılıp, İstiklal Marşı okundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir kapalı olan okullarda bayrak töreni yapılamayıp, İstiklal Marşı okunamıyordu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise bu geleneği yaşatmak için dün sosyal medya hesabından tüm yurda çağrıda bulunarak vatandaşları bayrak törenine davet etti. Bayrak töreni geleneğini yaşatmak adına bugün 81 ilde 70 bini aşkın okulda İstiklal Marşı çalındı.

samsun.jpg
Samsun Arıburnu İlkokulu'nda okkunan İstiklal Marşı'na bazı vatandaşlar bayraklarla donattıkları evlerinden eşlik etti / Fotoğraf: AA

 

Törene, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Bakanlığın merkez binasından katılarak İstiklal Marşı'nı okudu.

“Başka bir farkındalığı gündeme getirmiş olduk”

Gerçekleşen tören ardından açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk şunları söyledi:

"Türkiye’nin her bir yönünden, doğusundan, batısından, kuzeyinden, güneyinden 10 binlerce okulumuzda bugün İstiklal Marşımız okundu. Ben inanıyorum ki, balkonlardan, sokaklardan esnaflarımız, insanlarımız, çalışanlarımız bu marşa eşlik ettiler. Bugün yaptığımız bu faaliyetle İstiklal Marşımızın okunuşu ile ilgili çocuklarımızda, öğretmenlerimizde başka bir farkındalığı da gündeme getirmiş olduk. Ben tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin İstiklal Marşı’nı okurken duydukları heyecanı paylaşıyorum ve hepsine güzel bir hafta diliyorum"

İstiklal Marşı yılı

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un ilk imza sahibi olduğu ve AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin imzasının yer aldığı önergeyle, 2021 yılı "İstiklal Marşı Yılı" kabul edilmişti.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

 

DAHA FAZLA HABER OKU