Sherlock mu, Eurus mu, Mycroft mu: Holmes kardeşlerin en zekisi hangisi?

Sherlock dizisi izleyicilere üçüncü bir Holmes'ü tanıtmıştı, peki kardeşlerden hangisi daha zeki?

Sherlock Holmes karakterini canlandıran Benedict Cumberbatch'in performansı en iyi Sherlock performansları arasında yer alıyor (Screen Rant)

BBC'de yayımlanan Sherlock dizisi ünlü dedektife dair hikayeleri televizyona uyarlarken pek çok konuda özgür davrandı ve yapılan değişiklikler arasında Sherlock ve Mycroft'un Eurus adındaki kız kardeşlerinin hikayeye dahil edilmesi de bunlardan biriydi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sherlock Holmes hikayeleri bugüne kadar pek çok farklı biçimde beyaz perdeye ve televizyona uyarlansa da Mark Gatiss ve Steven Moffatt'ın imzasını taşıyan ve Benedict Cumberbatch'in başrolünde yer aldığı yapım muhtemelen içlerinde en popüler olanı. 

Dizi, Sherlock Holmes hayranlarının aşina olduğu Irene Adler, Moriarty, Mycroft ve John Watson'a ek olarak Eurus Holmes karakterini de anlatıya dahil etmişti.

Screen Rant'in haberine göre Sian Brooke'un canlandırdığı Eurus Holmes, ilk kez "The Six Thatcher" isimli bölümde kılık değiştirmiş biçimde görülen Holmeslerin "gizli" kardeşiydi. Karakterin kimliği Mycroft'un Eurus'un en genç Holmes olduğunu ve zeka açısından Isaac Newton'ın önüne geçtiğini söylediği "The Final Problem" isimli final bölümünde ortaya çıkmıştı. 

Bu noktada hayli zeki olduğu ima edilen Eurus kardeşleri Sherlock, Mycroft ve John'un canını yakmak için fazlasıyla ayrıntılı bir plan geliştirmiş ve meşhur karakterleri psikolojik açıdan çetin bir dizi sınavdan geçirmişti. 

Her ne kadar Eurus dahiyane bir planla ortaya çıksa da Sherlock nihayetinde bunu çözmeyi başarmıştı. Yine de dizinin kurduğu anlatı Eurus'un kardeşlerin en zekisi olduğunu ve Sherlock'un da ikinci sırada yer aldığını ima ediyordu. 

 

 

Sherlock dizinin başlangıcında kendisinden "hayli işlevli bir sosyopat" diye bahsederken, gerçek sosyopatın bulunduğu hücresinden karmaşık planlar yapmayı başaran ve hatta olağanüstü düzeyde güvenlikli bir tesisten kaçan Eurus'du. 

Eurus, Sherlock'u zekice alt etmişti ancak esasen zeka açısından aralarında ciddi bir fark olduğunu söylemek abartı olur. Nihayetinde plan açığa çıkarılmış ve Sherlock John'u kurtardıktan sonra kız kardeşiyle ilişkisini yeniden kurmaya başlamıştı. 

Öte yandan Mycroft kardeşleri kadar zeki olmasa da onlardan çok daha güçlü. Zeka açısından birbirlerine bu kadar yakın karakterlere dair kesin hükümler vermek epey zor ve görünüşe göre tam da bu nedenle hayranlar arasındaki tartışmalar devam edecek. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU