Yerli haber uygulaması Bundle dev rakiplerine kafa tutuyor

28 ülkeden 12 binin üzerinde haber kaynağını kullanıcılarına sunan kişisel haber uygulaması Bundle 2 milyon indirmeyi aştı

Fotoğraf: Webrazzi

Kullanıcıların dilediği haber kaynaklarından kişisel haber akışları oluşturmasını sağlayan Bundle, 2 milyon mobil cihaza girdi, dünya çapında aylık 1 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. 

Türk geliştirici ekibin elinden çıkan, IOS ve Android platformlarında kullanılan uygulama, Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca dillerini de destekliyor.

Flipboard, Smart News, Pulse gibi popüler haber derleme uygulamaları arasında yer almak isteyen Bundle, 2017 yılında Google Play Store’nin 7 farklı kategoriden 36 uygulamanın girdiği listesinde yılın en iyi uygulamalarından birisi olarak gösterilmişti.

Yurt dışında da ilgi görüyor

2 milyondan fazla indirmeye sahip Bundle, 28 ülkeden 30 farklı kategoride 12 binin üzerinde haber kaynağına sahip.

Bundle'ı kullananların yüzde 82’sinin Türkiye’den, yüzde 11’inin de ABD'den olduğunu paylaşan Bundle ekibi, aylık aktif kullanıcı oranının yüzde 61’e ulaştığını ve uygulama içerisinde geçirilen ortalama sürenin 6.5 dakikayı aştığını söylüyor.

Reklam gelirlerini bağışlamıştı

Geçtiğimiz ay önemli bir kampanya başlatan Bundle, 1-7 Nisan Kanser Haftası boyunca reklam alanlarını Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV) ayırmıştı.

Bundle, yılın geri kalanında her ayın bir haftası, sivil toplum kuruluşları reklamlarına ücretsiz yer vereceklerini açıklamıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU