Kongre yakınlarında tutuklanan adamın kamyonetinden "ev yapımı napalm" çıktı

Silahların Washington DC polisi tarafından bulunduklarında "kullanıma hazır" oldukları iddia edildi

Trump yanlısı gruplar 6 Ocak'ta ABD Kongresi Binası'nı basmıştı (AFP)

Polis, Donald Trump yanlısı ayaklanma sırasında Kongre Binası yakınlarında tutuklanan bir adamın kamyonetinde "ev yapımı napalm" bulunduğunu belirtti.

Federal savcılara göre Lonnie Coffman, kargaşa baş gösterdiğinde benzin ve napalm içeren 11 molotof kokteyli bulundurmakla suçlanıyor.

70 yaşındaki Coffman çarşamba günü Washington DC'de Trump taraftarlarının şiddet içeren ayaklanmasının ardından silah ve mühimmat bulundurma suçlamalarıyla tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Coffman, memurların Alabama plakalı bir kamyonette muhtemelen boru bombası bulunduğu ihbarına yanıt vermesi üzerine polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Coffman polis tarafından aranan aracına geri dönemezken, kamyonetini tarif etti ve bu vasıtanın kendisine ait olduğunu anlattı.

Yetkililere göre polis memurları, Coffman'a kamyonetini bulmasında yardım edeceklerini söyledi ve bu kişinin üzerini aradıklarında iki tabanca ve kamyonet anahtarlarını buldu.

Yetkililer, kamyonetin içinde 11 molotof kokteyli, bir M4 Carbine saldırı tüfeği ve iki tabanca bulduklarını belirtti.

Federal savcılar, Alabama'nın Falkville kasabasından olan Coffman'ın çoktan hakim karşısına çıkarıldığını ancak dosya üzerindeki mührün henüz açılmadığını söyledi.

DC Savcı Vekili Michael Sherwin, Coffman tutuklandığında silahların "kullanıma hazır" olduğunu kaydetti.

Trump yanlısı binlerce eylemci Kongre Binası'na girip mülke zarar vermiş ve silahlı güvenlik tarafından korunmak zorunda kalan parlamenterleri tehdit etmişti.

İsyancılar başlangıçta Seçiciler Kurulu oylarının onaylanmasını engellemeyi başarsa da binanın yeniden kolluk kuvvetlerinin kontrolüne geçmesiyle birlikte Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleri Joe Biden'ın zaferini onaylamak için geri dönmüştü.
 


ABD Kongre Binası'nda görevli polis memuru Brian Sicknick şiddet olaylarında, bir kadın da aynı binanın içinde vurularak öldürüldü. Diğer üç kişiyse utanç verici olaylar sırasında "acil müdahale gerektiren tıbbi sebeplerle" hayatını kaybetti.

Trump, başlarda yüz kızartıcı bir şekilde Ulusal Muhafızları yardıma çağırmayı reddetti ve ardından isyancılara "Sizi seviyoruz" dediği bir video paylaştı.

Bir gün sonra ikinci bir video daha yayımlayan Trump sonunda şiddet olaylarını kınadı ancak doğru olmayan bir iddiada bulunarak Muhafızlar'ı "hemen" yolladığını ileri sürdü.

Trump destekçileri hatta Kongre Binası'na "dışkıladı" ve yaptıklarını Kongre üyelerinin ofislerinin etrafına da bulaştırdı.

Senatör Chuck Schumer'in ofisinden kaynaklar, görev süresi dolmak üzere olan başkanın isyancılarının "binanın etrafına aşırılıkçı dışkılarını" bulaştırdığını söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU