Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kaftancıoğlu hakkındaki ifadelerine CHP'den değerlendirme: Ruhi sıkıntılı bir durum

CHP Parti Sözcüsü Öztrak "Sorumluluk makamında oturanlar 10 parmaklarında 10 kara sağı solu suçlamaya başladıkları andan itibaren bu işlerin nereye gideceği belli değildir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki "DHKP-C militanıdır" sözleriye ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Bu sözleri söyleyen kişinin oturduğu makama, taşıdığı sorumluluğa bir bakıyorum herhangi bir mahkeme kararı olamdan ağzını geleni söylemesi, bu şekilde ağır suçlamalarda bulunmasını ruhi sıkıntılı bir durumun işareti olarak görüyorum. Suçlama çok ağır. İstanbul İl Başkanımız gerekli yasal yollara başvuracaktır. Demokrasiyi korumak için hepimizin çok dikkatli, tedbirli olması lazım.  Sorumluluk makamında oturanlar 10 parmaklarında 10 kara sağı solu suçlamaya başladıkları andan itibaren bu işlerin nereye gideceği belli değildir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışı bir gazetecinin Boğaziçi Üniversitesi'nden devam eden Melih Bulu protestolarını hatırlatarak "Öğrencilerle görüşecek misiniz?" sorusunu şu şekilde yanıtlamıştı:

Arkadaşlar ben neden öğrencilerle görüşeyim. Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde teröristler var.Öğrencilerle alakası olmayan CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır. Bunlar öğrenci değil.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU