ABD'deki "Kongre baskını" sonrası tekrar gündeme geldi: Avrupa'da demokrasiyi korumak için internet daha fazla denetlenecek

Almanya Adalet Bakanı , ABD’de Kongre’sinde yaşananların ardından, Avrupa’da demokrasileri korumak için internet platformlarına daha fazla yükümlülük getirileceğini söyledi

Fotoğraf: AA

Almanya Adalet Bakanı Christine Lambrecht, ABD’de Kongre’ye düzenlenen baskının ardından, Avrupa’da demokrasileri korumak için internet platformlarına daha fazla yükümlülük getirileceğini ifade etti.

ABD'de Başkan Donald Trump'ın sosyal medya hesaplarındaki "seçim" açıklamaları sonrası taraftarlarının başkent Washington'da Kongre binasına düzenledikleri baskın ve burada yaşanan şiddetli çatışmaların ardından internet platformları bir kez daha tartışılmaya başlandı.

DW Türkçe'nin haberine göre, Almanya Adalet Bakanı Christine Lambrecht, internet platformlarının daha sıkı bir denetim altına alınması gerektiğini belirterek "Biz Avrupa'da, seçimleri koruma altına almak, kışkırtıcı ifadelerin silinmesini sağlamak ve yalanlarla komplo teorisi mitlerine karşı kararlı bir biçimde mücadele edebilmek için internet platformlarına sorumluluk yükleyeceğiz. Bu konu her şeyden daha acil" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Lambrecht, hedeflerinin demokrasileri, internet üzerinden nefret ve şiddet kışkırtıcılığı yapan tahrik edici kişilerden korumak olduğunu söyledi.

"Capitol'a (ABD Kongre binası) yapılan baskının görüntüleri bir uyandırma çağrısıdır" diyen Lambrecht, "Demokrasiler, yalanlara ve kışkırtıcılığa karşı duran demokratlar ve demokratik kurumlarını kararlı bir şekilde koruyan hukuk devletleri sayesinde yaşar" ifadesini kullandı.

Lambrecht, ABD'de yaşanan çatışmalardan Trump'ı sorumlu tutarak şunları kaydetti:

Dizginlenmeyen popülizm, nefret ve tahriklerin nereye varacağını en açık şekilde görüyoruz. Başkan Trump, yalanlarıyla ve demokratik kurumlara karşı aşagılayıcı tavrıyla bunların yaşanmasına ciddi anlamda katkı sunmuştur" dedi.

Lambrecht, Twitter ve diğer sosyal medya platformlarının, Kongre baskınından sonra Trump'ın mesajlarını silmesini ise, "çok geç kalınmış bir idrak" olarak değerlendirdi. 

 

Independent Türkçe, DW Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU