Cumhurbaşkanlığı: CHP grup toplantılarının televizyonlarda yayınlanmaması için kanalların arandığı iddiası yalan

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı CHP’li Özel açıklamalarına yanıt verdi

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “İletişim Başkanlığından bir başkan yardımcısı televizyonlara telefon ediyor, CHP'nin grup toplantısından 10-15 dakika içinde çıkın diyor. Bu telefondan haberdarız Fahrettin bey ve bizzat adınızı kullanıyorlar” açıklamasına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yanıt geldi.

Başkanlıktan “İddia, tamamen yalan ve hayal ürünüdür”  denildi.

Özel için “söz konusu şahıs” ifadesini kullanan İletişim Başkanlığı, “Kurumumuza ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a yönelik ilk iftirası değildir. Siyaset üretmeyenler bir kez daha iftira silahına sarılmaktadır.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak bu tezvirata karşı bir açıklama yapmayı zul addetmekle birlikte, hakikat adına kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini bir zaruret olarak görüyor ve bu açıklamayı yapıyoruz” görüşlerine yer verdi.

Özel ne demişti?

Özel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütçe konuşmasından sonra televizyoncuların teker teker arandığını ifade etmişti.

"İletişim Başkanlığından bir başkan yardımcısı televizyonlara telefon ediyor, CHP'nin grup toplantısından 10-15 dakika içinde çıkın diyor. Bu telefondan haberdarız Fahrettin bey ve bizzat adınızı kullanıyorlar” diyen Özel şunları kaydetmişti:

Grup konuşmalarının ana muhalefet partisinin liderinin siyasi nezaket gereği diğer partinin liderleri o saatte konuşmaz bile. Muhalefetten korkmasanız, siz oraya Cumhurbaşkanına programı koymazsınız. Bir de arıyorsunuz, takipçisiyiz, çıkanı da çıkartanı da takip ederiz. Türkiye'de çok önemli sayıda insan televizyonu başında bu grupları izliyor. AKP bir kara leke daha sürüyor demokrasi tarihine bunu da herkes not ediyor ve Erdoğan buralara nasıl geldi o ayrı bir şey. Buradan nasıl gideceğini en hızlı anlatanlardan biri bu İletişim başkanıdır. Anketlerdeki bu düşüş niye diye düşünmeyin Grup Başkanvekillerinizin söylediği söylemlere bakın, Altun'un peşinden koşan Ömer Çelik'e bakın, bukalemun Mahir Ünal'a bakın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU