Barlas’tan Boğaziçi öğrencilerine: FETÖ tuzağına düşmemeliler

“Bu tür olaylar çıktığında bunları kışkırtanların neyi hedef aldıklarını ve sonuçta kurunun yanında yaşın da yanabileceğini biliyoruz”

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Melih Bulu’nun rektör olarak atandığı Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin protestoları yaparken “FETÖ tuzağına düşmemeleri gerektiğini” söyledi.

Barlas, bugünkü köşe yazısında Boğaziçi’nde devam eden eylemleri kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sabah yazarı, şu görüşlerini dile getirdi:

Gençlik olayları diye başlayan ve sonrasında gelen otoriter rejimlere adeta çanak tutan gelişmeleri artık hafife almamız mümkün değil. İçinde bulunduğumuz zaman dilimindeki "Gezi olayları" bunlara son bir örnek değil miydi? Gezi olaylarını da bazıları gençliğe bağlamıştı. Ve kimse üniversite gençliğinin otobüsleri, polis araçlarını falan yakmalarını, kenti yaşanılmaz hale getirmelerini pek anlamamıştı.

Kısacası artık deneyim sahibiyiz. Bu tür olaylar çıktığında bunları kışkırtanların neyi hedef aldıklarını ve sonuçta kurunun yanında yaşın da yanabileceğini biliyoruz. Yani Boğaziçi'nde okuyanlar, atılan adımların bazılarının ne tür sonuçlar getireceğini bilecek yaştalar. Öğrenci olmayanların güdümüne asla girmemeliler. Ve sayısız öğrencinin FETÖ tuzağına düştüğünü de hiç unutmamalılar.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU