Davutoğlu: Boğaziçi'ndeki gösterilere teröristler girmişse, polisin görevi onları ayırıp öğrencilerin gösteri hakkına saygı göstermektir

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protesto gösterilerine ilişkin konuşan Davutoğlu, "Bir üniversitenin kapısına kelepçe takılması gibi sembolik bir şeyi kabul edemem" dedi

Fotoğraf: Gelecek Partisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dünyada son 1 yılda büyük bir dalgalanma yaşandığını, böyle dönemlerin ülkeleri olumlu ya da olumsuz yönde ayrıştırdığını dile getiren Davutoğlu, "Maalesef son 1 yıla baktığımızda 22. yüzyıla hazırlanan bir Türkiye değil, 90'lara 70'lere dönmüş bir Türkiye görüyoruz" dedi.

Davutoğlu, dünyanın insan hakları ve özgürlükler konusunda yepyeni dönüşümler yaşadığını, Türkiye'nin ise 1990'lı yılların mantığı içinde olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Öğrencilerin gösteri hakkına saygı gösterilmeli"

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması sonrası başlayan protesto gösterilerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Pandemi dolayısıyla gerekli tedbirleri alırsınız ama akademisyen olarak bir üniversitenin kapısına kelepçe takılması gibi sembolik bir şeyi kabul edemem" diye konuştu.

Davutoğlu şunlar söyledi:

Oraya teröristler girmişse, polisin görevi onları ayırıp öğrencilerin gösteri hakkına saygı göstermektir. Bana gelen bilgi bu tür halay çekenlerin üniversite öğrencisi olmadığı yönünde. Onlar oraya geldi diye öğrencilerin protestosu haksız mı oluyor, kapıya kelepçe vurmak haklı mı oluyor?

"2021 yılında seçim olma ihtimali yüksektir"

Ekonomiye yönelik eleştirilerde de bulunan Davutoğlu, "Pandemiyi kimse bahane olarak getirmesin, bu kolaycılıktır. Bütün ülkeler pandemiyle karşılaştı ama Türkiye küme düştü. Türkiye, dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında değil" ifadesini kullandı.

"Erken seçim" konusuna da değinen Davutoğlu şöyle devam etti:

Ülkenin 2,5 yıl daha aynı zihniyetle yönetilmesi doğru değil. Türkiye seçim psikolojisine girmiştir. Biz hangi dönemde, ne zaman seçim olursa hazırız. 2,5 yıllık iktidar performansına baktığımda, Cumhur İttifakı'nın içindeki kırılganlığa baktığımda, bu şekilde ülkenin 5 yılı doldurması, psikolojik olarak, ekonomik olarak, siyasi olarak çok zordur. Ekonomide takip edilen politika bu şekilde sürerse gelecek aylarda ekonomik daralmanın çok daha fazla olacak. 2021 yılında seçim olma ihtimali yüksektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU