Akif Beki’den Serdar Akinan’a tepki: Kitap sansasyonu için uyduruyor

“İktidara yakınlaşmak için ne dil döktü, onu anlatsın”

Fotoğraflar: Twitter

Gazeteci Akif Beki, meslektaşı Serdar Akinan’ın kitabında yer alan bazı iddialara tepki gösterdi.

Sözcü gazetesinde bugün Serdar Akinan’ın Hayatımın Haberi isimli kitabından bazı alıntılar paylaşıldı. Bu alıntılardan birisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Akinan’ın 2005’te “boğazını sıktığı” iddiasıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akinan, kitabında bu iddiaya yer vermesinin ardından o dönem Erdoğan’ın danışmanlığını yapan Akif Beki ile aralarında geçen bir görüşmeyi de şöyle aktardı:

Birkaç gün sonra Yeni Şafak Gazetesi Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu (Karar Gazetesi'ni yönetiyor) ve Başbakan'ın sözcüsü Akif Beki (Karar'da yazıyor) ile Cihangir'de Cuppa adlı kafede buluştuk. Bir düşmanlığım olmadığını söyledim. Amacımın sadece gazetecilik yapmak olduğunu belirttim. Akif Beki, “Serdar, beyefendi yaptığın agresif yayıncılıktan çok rahatsız. Bu muhaliflik değil” dedi. O gece sohbet ilerlerken medyanın rolünden yakındılar ve Mustafa Karaalioğlu Akif Beki'ye dönerek, “Ben geçen gün Sayın Başbakan'a da söyledim. Medyanın hali ordudan daha önemli… Asıl medya ile uğraşmak gerek. Orduyu bir şekilde kontrol edersin, anlaşırsın. Ama medya öyle değil” dedi.

Beki, Akinan’ın bu iddiasına sosyal medyadan tepki gösterdi:

Serdar dostluk kurmak istiyor, aracı Nuray, oturup konuşuyorum, hep dostane kalıyor, restoranına davetten hal hatıra arıyor ama yakında ortak TV programı istememiş gibi kitap sansasyonu için laf uyduruyor, 'beyefendi' demezdim, iktidara yakınlaşmak için ne dil döktü onu anlatsın!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU