Kayıhan Güven hayatını kaybetti

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Kayıhan Güven, hayatını kaybetti

Birçok gazeteci ve akademisyen yetiştiren Kayıhan Güven, 2011 yılından bu yana İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görev yapıyordu / Fotoğraf: Twitter @nevzatcicek

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi, İstanbul Aydın Haber Ajansı (İAHA) Kurucu Genel Yayın Koordinatörü Öğr. Gör. Kayıhan Güven, (68) bugün sabah saatlerinde 15 gündür tedavisinin yoğun bakımda devam ettiği Silivri’deki özel bir hastanede, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Ders verdiği her üniversitede kurduğu haber ajanslarıyla yüzlerce öğrenciyi profesyonel hayata kazandıran Güven, genç kuşak gazetecilerin hocası olarak da biliniyordu. Derslerinde daha çok röportaj teknikleri ve fotoğraf çekmenin inceliklerini anlatan Güven’in yine öğrencileriyle birlikte çıkardığı çok sayıda dergi ve kitap bulunuyor.

Kayıhan Güven, 2011 yılından bu yana İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görev yapıyordu.

Kayıhan Güven’in cenazesi, 5 Ocak Salı günü öğle namazının ardından, ailesinin yaşadığı, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde toprağa verilecek.

Kayıhan Güven kimdir?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini almıştır. Yüksek lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Güven, lisans hayatında hukuk eğitimi almasına rağmen tercihini gazetecilikten yana kullanarak akdemisyenliğe geçiş yapmıştır.

Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim görevliliği yapmıştır. 2011 yılından itibaren İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde öğretim görevliliği yapan Güven, bölüm bünyesinde bulunan İstanbul Aydın Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni görevini de yürütmekteydi. Çalışma alanları fotoğraf teknikleri, söyleşi ve röportaj konularını oluşturmaktadır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU