2 aydır görülmedi: Alibaba'nın kurucusu Jack Ma "kayıp" mı?

Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Ma'nın yaklaşık 2 aydır medyada görülmemesi "kayıp" şüphelerine neden oldu

Fotoğraf: AA

Çin merkezli Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'nın haftalardır medyada hiç yer almaması sonrası hakkında farklı iddialar çıkmaya başladı.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Ma'nın yaklaşık 2 aydır medyada görülmemesi "kayıp" şüphelerine neden oldu.

Ma'nın Kasım ayından bu yana medyada görülmemiş olması Ant Group halka arzı nedeniyle açılan soruşturmada yer aldığı belirtilen iş insanının nerede olduğu konusunda tartışmalara neden oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ma, kendi programı olan "Afrika İş Kahramanları" programının finalinde de yer almamıştı. Alibaba, Ma'nın programın finalinde takvim çatışması nedeniyle yer almadığını açıklamıştı. Ma'nın en son 10 Ekim'de Tweet atmış olması da gazetenin dikkat çektiği unsurlar arasında yer aldı.

Çin Devlet Piyasa Denetleme ve Düzenleme İdaresi (SAMR),  e-ticaret şirketi Alibaba hakkında tekelcilik soruşturması başlatılmıştı.

SAMR tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alibaba'nın şüphelenilen bazı tekelci faaliyetlerinin araştırılması için başlatıldığı ve  şirkete bağlı Ant Grup'un yöneticilerinin ifade vermeye çağırıldığı belirtilmişti.

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, 59 milyar dolarlık serveti ile Çin'in en zengin girişimcisi olarak öne çıkıyor.

 

Independent Türkçe, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU