Kılıçdaroğlu sözü verdi, İmamoğlu yanıtladı: Alkışlamayı öğrenmeliler ve alışmalılar

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, “Buna güzel cevap verilir yani. Atılmış bir pas, artık bunu gole çevirmen lazım” diyerek sözü İmamoğlu’na verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilçe belediye başkanlığında yapımına başladığı, bugün bitme noktasına gelen Beylikdüzü’ndeki Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi ile İbrahim Cevahir Camii’ni ziyaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Atılmış bir pas, artık bunu gole çevirmen lazım”

Gazeteciler, ziyaret sonrasında, Kılıçdaroğlu’na, AK Partililer’in dün açılışı yapılan Alibeyköy-Cibali tramvay hattını kendilerinin yaptığı iddiasını sordu.

Kılıçdaroğlu, “Buna güzel cevap verilir yani.  Atılmış bir pas, artık bunu gole çevirmen lazım” diyerek sözü İmamoğlu’na verdi. İmamoğlu’nun yanıtı, “2016’da temelini attılar, projeyi başlattılar, ‘2018’de bitireceğiz’ dediler; bitiremediler. Geldiğimizde durmuş bir proje aldık. Bahsettiğim yüzde 55’lik kısmını, yaklaşık 1 yılı biraz aşkın bir sürede pırıl pırıl bir şekilde yapıp, İstanbullulara kazandırdık. Alkışlamalılar. Biz, nasıl bizden önce yapılan doğru işleri alkışlıyorsak, alkışlamayı öğrenmeliler ve alışmalılar” oldu.

7.jpg
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun cami ve cemevi ziyaretine İmamoğlu'nun annesi ve babası da eşlik etti / Fotoğraf: İBB Basın

 

Ziyaretin cami bölümünde Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı’na, İmamoğlu’nun annesi Hava İmamoğlu ile babası Hasan İmamoğlu da katıldı. Cami bahçesinde bir süre dinlenen Kılıçdaroğlu, İmamoğlu Ailesi’yle de sohbet etti.

İmamoğlu: Genel başkanımızın talimatı, her ilçeye eşit hizmet götüreceğiz

İmamoğlu, “Bulunduğumuz alanla ilgili bir metro projesi olacak mı” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Genel Başkan’ım, yolda gelirken, ‘Kendi ilçene ne yapıyorsun’ diye sordu. Ben de ‘Çok güzel işler yapıyoruz’ dedim. Dün bunu konuştum; Genel Başkan’ım da çok üzüldü. Bizden önceki dönemde, CHP’li belediyelerin olduğu yerler ile AK Partili belediyelerin olduğu yerler arasında, Büyükşehir’in kişi başı yaptığı yatırım bedeli, 1’e 3.  Yani biri CHP’li, üçü AK Partili.  Biz de söz veriyoruz bütün İstanbul’un, bütün ilçelerine; çünkü Genel Başkan’ımızın bize bir talimatı var: ‘Hangi partiye oy verirse versin, eşit hizmet götüreceksiniz’. Biz de bütün İstanbul’un her ilçesine eşit hizmet götüreceğiz”

Kreş ve Haramidere incelemesi

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, cemevi ve cami ziyaretlerinden sonra Esenyurt’taki “Yuvamız İstanbul Kreşi”ni ve aşırı yağışlardan kaynaklı su baskınlarıyla gündeme gelen Esenyurt Haramidere’deki İSKİ şantiyesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU