Sezgin Baran Korkmaz'ın yurtdışına çıkış görüntüleri ortaya çıktı

SBK Holding ve 6 şirketine yönelik başlatılan kara para aklama soruşturması öncesi şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın havayolu ile yurtdışına çıkış görüntülerine ulaşıldı

SBK Holding ve 6 şirketine yönelik kara para aklama soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın havayolu ile yurtdışına çıkış görüntülerine ulaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Güvenlik Kamera kayıtlarında, 5 Aralık’ta İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu katına gelen Korkmaz’ın kontrol noktasından geçişi görülüyor.

Korkmaz’ın daha sonra tarifeli uçakla yurtdışına çıkış yaptığı belirlendi.

17 Kasım’da tedbir kaldırıldı

Öte yandan yurtdışında olduğu öğrenilen SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', ‘suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' ile ‘dolandırıcılık ve banka veya kredi kurumlarınca tahsis edilmesi gereken krediyi sağlamak amacıyla dolandırıcılık' suçlarından hakkında verilen yurtdışına çıkış şeklindeki adli kontrol hükmünün 17 Kasım tarihinde nöbetçi sulh ceza hakimliğince kaldırıldığı öğrenildi.

Korkmaz'ın mal varlıkları üzerinde olan tedbirin ise nöbetçi sulh ceza hakimliğince 6 Kasım tarihinde kaldırıldığı belirtildi.

Avukatı: Resmi yollarla çıkış yaptı

Soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yapan Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatı Cesim Parlak, müvekkilinin işleri nedeniyle yurtdışına gittiğini, hakkında yurtdışına çıkış yasağı olmadığı için resmi yollarla çıkış yaptığını ve işlerini bitirdiğinde gelerek ifade vereceğini kaydetti.

1 kişi tutuklandı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde, 132 milyon dolar kara para aklandığını belirlemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, şüphelilerden 11'i gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden, 1’i tutuklanırken 10’u ise adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Ayrıca soruşturma kapsamında emniyette ifade veren Sezgin Baran Korkmaz'ın eşi Gökçen Korkmaz da serbest bırakılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU