Sergen Yalçın: Bir taç bu kadar konuşulmaz, aleyhimize neler oldu, böyle bir tepki görmedim

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, siyah-beyazlı kulübün YouTube kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yalçın, "Aslında 1-2 transfer istiyorum ama ekonomi biraz sıkıntılı" dedi

Sergen Yalçın / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, siyah-beyazlı kulübün Youtube kanalında taraftarların sorularını yanıtladı.

Sezonu erken açmaları nedeniyle birçok sorunla karşılaştıklarını ve bu nedenle ilk dönemler beklentilerin uzağında bir profil çizdiklerini belirten Yalçın, şöyle konuştu:

Sonra toparlanma sürecine girdik. Takım görüntüsü vermeye, kazanmaya başladık. Moralimiz yerine gelmeye başladı. Bireysel performanslar yukarıya çıktı. Bazen çıkışlar ve düşüşler olacak. Önemli olan dengeyi korumak. Bizim açımızdan bu çok önemli. Şu anda normal pozisyonumuza geldik. Yarışmacı takım kimliğimizi ciddi bir şekilde koruyoruz. İlk iki sıranın içindeyiz, bu çok önemli. İşler normale döndü. Oyuncularımız mutlu, biz de öyleyiz.

 

 

Siyah-beyazlı camianın başarı için kenetlendiğini ve taraftarların da kendilerini sonuna kadar desteklediğini dile getiren Yalçın, "Biz de elimizden geleninin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Şu anda da iyi bir pozisyona geldik. Beşiktaş camiasının zaten olması gereken pozisyon bu. Bundan aşağıda olduğu zaman problem var demektir" değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, şampiyonluğun büyük camiaların normal hedefi olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

Ben 'Biz şampiyonluğu hedef koyduk' diyemem. Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda oynuyorsa hedefi onu kazanmaktır, ligde oynuyorsa şampiyon olmaktır. Başka bir hedefi yoktur. Tabii ki hedefimiz sonu görmek. Ancak o mesafe daha çok uzun. Daha erken, mart ayı geldiğinde bunları daha net konuşabiliriz.

"Taç düşsün başınıza"

Süper Lig'de Demir Grup Sivasspor'u 3-0 yendikleri maçta attıkları ilk golden önceki taç pozisyonunun çok fazla tartışıldığını söyleyen Yalçın, şu eleştiriyi yaptı:

Sivasspor maçı iyi bir müsabaka oldu. Oyunun tamamını bir taca bağlamak çok yanlış. Penaltı yok, kırmızı kart yok, bir tane taç... Hayır bir taç ne kadar önemliymiş. Önceki hafta Larin'in attığı gol konuşulmadı. Millet ne kadar meraklıymış bir tacı konuşmaya. Bize olanları bu kadar konuşan kimseyi görmedim. Gol olmazsa konuşacak mıydınız? Aleyhimize verilen pozisyonları konuşun. Aleyhimize yapılanlarda da aynı dik konuşmayı bekliyoruz. Bir tane taç bu kadar konuşulmaz. Yok efendim taç olmuş da öyle olmuş da böyle olmuş da... Onları geçeceksiniz. Onlar boş laf. Aleyhimize neler oldu, böyle bir tepki görmedim ben. Ne taçmış ya... Taç düşsün başınıza.

"1-2 transfer istiyorum ama ekonomi biraz sıkıntılı"

Ara transfer döneminde takıma 1-2 oyuncunun takviye edilmesini istediği aktaran Yalçın, "Takımdan memnunum. Oyuncular çok mücadele ediyorlar, savaşıyorlar sahada. Eksiklerimiz dönerse daha da memnun olacağız. Aslında 1-2 transfer istiyorum ama ekonomi biraz sıkıntılı. Nasıl yapabiliriz bilmiyorum. Elimizde alabileceğimiz oyuncuların profilleri de var. Bu soruyu başkana sorsak daha doğru olur" değerlendirmesinde bulundu.

"Kulüpler bu ekonomilerle zaten bir yere gidemezler"

Türk futbolu ile Avrupa futbolu arasındaki makasın giderek açıldığına vurgu yapan Yalçın, şunları kaydetti:

Bu makası kapatmak mümkün değil. Oyuncu kalitesi ve oynanan oyunlar çok yukarıya çıktı. Türkiye'den bir takımın şu anda Şampiyonlar Ligi'nde son 8'e kalması mümkün değil. Kulüpler bu ekonomilerle zaten bir yere gidemezler. Bunların düzelmesi gerekiyor. Kulüplerin en az 5 sene kendi içlerine kapanması gerekiyor. Bunlar çok uzun projeler. Türkiye'de böyle bir sistem yok. Türkiye'de 3 maç sonrası hiç kimse için belli değil. Hep başarılı olmak zorundasın. Bu bütün arkadaşlarım için geçerli. Hiç kimse rahat değil.

Sergen Yalçın, 29 Ocak 2020'de Beşiktaş'ta Abdullah Avcı'nın yerine göreve getirildi.

Siyah-beyazlı takımın başında 30. maçına çıkan Yalçın, 19 galibiyet, 2 beraberlik ve 9 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Söz konusu maçlarda rakip filelere 62 gol atan Yalçın'ın öğrencileri, kalelerinde 40 gol gördü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU