Erdoğan "Önce tazminat sonra ceza" dedikten bir gün sonra Özgür Özel’e tazminat davası

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP'li Özel'den 500 bin lira manevi tazminat istiyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bazı beyanlarında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu ve 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. 
Akar'ın avukatları Samet Can Olgaç ve Cihat Haykır, suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Manevi tazminat davası ise nöbetçi Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nde açıldı.
Dilekçelerlerde “Özel’in Akar’a hakaret etmeyi alışkanlık haline getirdiği” savunularak Özel’in 19 Kasım 2018’de katıldığı bir televizyon kanalının ana haber bülteninde ve 17 Aralık’ta TBMM Genel Kurulu’nda Akar hakkında hakaret ve iftira nitelikli söylemlerde bulunduğu iddia edildi.

Akar’ın iddiası: Özel, Askeri Ceza Kanunu’nu ihlal etti
Akar’ın avukatlarının savcılığa ve mahkemeye sunduğu şikayet dilekçesinde Özel’in Askeri Ceza Kanunu’nu ihlal ettiği ileri sürüldü. 
Dilekçelerde suçlamalar şu şekilde yer aldı:
"Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret," "iftira", "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" ile Askeri Ceza Kanunu'nun 95/4. maddesindeki "astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf olarak alenen tahkir veya tezyif edici fiil ve harekette bulunmak." 

Erdoğan: Önce tazminat ardından ceza
Cumhurbaşkanı Erdoğan haftalık grup toplantısında Hulusi Akar’a destek vererek, Özel aleyhinde “Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar o dilden anlar. Önce tazminat ardından ceza” demişti.
 

DAHA FAZLA HABER OKU