Erdoğan Harbiyelilere seslendi: En yakın zamanda Münbiç'i ve Fırat'ın doğusunu terör örgütlerinden temizleyeceksiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kara Harp Okulu öğrencileriyle iftarda bir araya geldi

Erdoğan Kara Harp Okulu öğrencileriyle buluştuğu iftarda konuştu / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) öğrencileri ile Kara Harp Okulu'ndaki iftarda bir araya geldi.

İftarın ardından yaptığı konuşmada terörle mücadele ile Münbiç ve Fırat'ın doğusuna operasyon mesajı verdi: 

"Son 35 yıldır, terör örgütlerine dağları yine siz dar ettiniz. Suriye'de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında, İdlib'de, Irak'ın kuzeyinde dünyayı kendine hayran bırakan zaferlere sizler imza attınız. Şimdi de en yakın zamanda Münbiç'i ve Fırat'ın doğusunu terör örgütlerinden yine sizler temizleyeceksiniz. Bölücü terör örgütünün başına Kandil'i de Sincar'ı da sizler yıkacaksınız. Doğu Akdeniz ve Ege'deki haklarımıza giderek artan tecavüz teşebbüslerini sizler durduracaksınız."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sınır içinde ve dışında Türkiye'nin güvenliği ve milletin huzuru için görev yapan askerlere şükranlarını sunan Erdoğan, askerliğin insanlığın daima var olan güvenlik ihtiyacı sebebiyle dünyanın en eski ve en onurlu mesleklerinden biri olduğunu söyledi.

Bu görevi yerine getirmenin belirli fiziki şartların ve cesaretin yanında kalpte derin vatan ve millet sevgisiyle bunları temsil eden değerlere güçlü bir bağlılığı gerektirdiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türk milleti tarih boyunca tüm bu vasıflara en üst düzeyde sahip olduğu için hep bölgesinin ve dünyanın en iyi askeri gücü olarak varlığını sürdürmüştür. Mesele bizim ecdadımız, bizim askerimiz olduğunda sayısal çoğunluk, hatta teknolojik donanım asla tek başına belirleyici olamaz. Çünkü bizim milletimizde öyle bir yürek, öyle bir taktik zeka vardır ki askeri mücadeleyi kazanacak bir yolu daima bulur. Bu özelliğimizi eğitim ve donanımla teçhiz ettiğimizde Allah'ın izniyle önümüzde kimse duramaz." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ordunun insan kaynağı yetiştirme sistemini yeniden düzenlediklerini ve Milli Savunma Üniversitesi'ni kurduklarını belirterek, "Üniversitemizin şu anda içerisinde bulunduğumuz Kara Harp Okulumuz başta olmak üzere tüm alanlarda kısa sürede önemli başarılara imza attığını görmekten memnuniyet duyuyorum. Eksikler, aksaklıklar elbette olabilir. Bunları da en kısa sürede el birliğiyle çözecek ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU