Dr. Fauci: Aşıların etkisiyle sonbahara kadar "biraz normale" dönmeyi öngörüyoruz

Dr. Fauci, yeni koronavirüs türünün görüldüğü ek vakaların büyük olasılıkla ülke çapında saptanacağını belirterek, bu tür virüslerin mutasyona uğramasının normal olduğunu söyledi

Dr. Anthony Fauci, salgınla mücadele konusunda Donald Trump'la zaman zaman ters düşmüştü / Fotoğraf: AFP

ABD'nin önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci, aşı uygulamasındaki ilk baştaki aksaklıklara rağmen, ABD'nin 2021 sonbaharına kadar "biraz normale" dönmesi için aşıların etkisiyle yeterli toplu Kovid-19 bağışıklığına ulaşmasını öngördüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fauci bu açıklamaları Kaliforniya Valisi Gavin Newsom ile salgına yönelik online toplantıda yaptı.

ABD'nin Colorado eyaletinde koronavirüsün mutasyona uğramış ve bulaşıcılığı daha yüksek yeni türünün görüldüğü ilk vakanın saptanmasından bir gün sonra Newsom Kaliforniya'da koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türünün görüldüğünü açıkladı.

Newsom, Güney Kaliforniya'daki bir hastada son derece bulaşıcı koronavirüs türü B.1.1.7'nin tespit ediliğini söyledi ancak daha fazla ayrıntı vermedi. Ancak California Halk Sağlığı Birimi, San Diego bölgesindeki bir hastanın bilinen bir seyahat geçmişi olmadığını söyleyerek yeni koronavirüs türünü toplum içinde yayıldığını öne sürdü.

“Mutasyona uğraması normal”

Fauci, "şaşırmadığını", yeni koronavirüs türünün görüldüğü ek vakaların büyük olasılıkla ülke çapında saptanacağını belirterek, bu tür virüslerin mutasyona uğramasının normal olduğunu söyledi.

Biden, aşı planını eleştirimişti

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden, Trump yönetimi yetkililerinin Aralık ayı sonuna kadar 20 milyon kişinin aşılanacağını açıklamalarına rağmen bu sayının sadece yüzde 10’u kadar aşı yapılmasını eleştirmiş ve aşılama sürecinin beklenenden daha yavaş ilerlediğini söyleyerek Trump yönetiminin aşı dağıtımına ilişkin planlamasını eleştirmişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU