"İlçe belediye seçimleri niçin yenilenmedi" sorusuna AK Parti'den videolu yanıt

İstanbul’daki yerel seçimlerin iptalinin ardından başlayan “ilçe seçimleri neden iptal edilmedi” tartışmalarına AK Parti’den yanıt geldi

YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal edip, Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almasıyla başlayan tartışmalara AK Parti cephesi 6 sayfalık bir kitapçıkla cevap verdi. O kitapçık önce  Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca paylaşıldı, ardından AK Parti’nin resmi sosyal medya hesabından bir video servis edildi. Açıklama videosu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişisel sosyal medya hesabında da yer aldı:

 

 

“YSK, itiraz sonucunda usulsüzlük tespit etmişse bu usulsüzlüğün seçim sonuçlarına etki edip etmeyeceğine bakmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediye ve 2 ilçe belediyeye dönük 'kanuna aykırı olarak sandık kurulu başkanı ve sandık kurulu memur üye belirlenmesi' ve bu kanunsuz şekilde oluşturulan sandık kurullarının 'oy sayım ve döküm cetvellerin boş, eksik veya imzasız hazırlaması' itirazlarını değerlendiren YSK, 123 sandıkta yaklaşık 42.000 şüpheli oy tespit etmiştir. İlçelerdeki 123 sandıkta tespit edilen bu 42.000 şüpheli oy iki aday arasındaki farkın 13.729 olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimine etki ederken ilçe belediyelerinin sonucuna etki etmediği görülmüştür. Bundan dolayı YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye seçiminin yenilenmesine karar verirken ilçe belediye seçimlerini yenilememiştir."

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanları ve İletişim Daire Başkanlığının paylaştığı kitapçık:

 

 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU