2020'de Netflix'e damga vuran diziler

Koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan tecritler seyircilerin büyük oranda dijital platformlara yönelmesine neden oldu

The Queen's Gambit hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden tam not almıştı (Netflix)

Geçen 12 ayın büyük ölçüde evde kapalı şekilde geçirildiği göz önüne alındığında bu sene dünyanın dört bir yanından pek çok kişi dijital yayın devi Netflix'in çıkardığı yeni işleri bir lokmada yuttu. Orijinal filmlerin yanı sıra dizilerin pek çoğu da viral düzeyde izlendi.

We Got This Covered'ın haberine göre 2020'nin en çok sevilenlerinin sıralaması şu şekilde:

1. The Queen's Gambit

2. Emily in Paris

3. Lucifer

4. The Umbrella Academy 

5. La casa de papel 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu listede hangi yapımların yer alacağını tahmin edecek olsaydınız muhtemelen doğru bilirdiniz, zira bu 5'li 2020'de Netflix'in orijinal dizileri arasında en çok konuşulanlardı. Dolayısıyla en çok izlenenlerin de bunlar olması şaşırtıcı değil. İspanyol yapımı dram La casa de papel'in 4. sezonu, tam da pandeminin etkilerinin görülmeye başladığı sırada çıktı ve bu bir çırpıda izlemek için mükemmel zamanlamaydı.

The Umbrella Academy'nin ikinci sezonuysa epey başarılı bir ilk sezonun ardından geliyordu. Dolayısıyla 4. sıraya yerleşebilmiş olması şaşırtıcı olmaktan uzak.

Lucifer ise Netflix'te ikinci, genel olarak 5. sezonunu sonbaharda yayına soktu ve yayın platformu bundan da fayda sağladı, zira FOX çıkışlı çizgi roman uyarlaması senenin en sevilen üçüncü dizisi sırasında yer buldu. İkinci sıradaysa bu yaz çokça aranan romantik kaçışçılığı sunan, başrolde Lily Collins'in oynadığı Emily in Paris yer aldı.

 

 

Son olarak The Queen's Gambit ilk sırayı elde etti. Anya Taylor-Joy'un bir yandan kişisel çatışmalarıyla uğraşırken diğer taraftan alanında zirveye tırmanmayı hedefleyen bir satranç dahisini canlandırdığı dram, birkaç ay önce internette tartışmaların fitilini ateşledi. Yani dizinin birinciliği alacağınıneredeyse herkes biliyordu. Netflix'in ilk 10'unun geri kalanına gelince sıranın 6.'sı İspanyol yapımı dram Dark Desire, 7.'si The Crown, 8.'si Friends, 9.'su Kolombiya yapımı dizi Yo soy Betty, la fea ve 10.'su Ratched.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU