Emniyet Genel Müdürlüğü evsiz yurttaşa kesilen ceza için özür diledi

Açıklamada "Polisimiz burada görevini yapıyor. Ancak bu olayın içeriğine göre davranmamız lazım geldiğini kabul ediyoruz" ifadeleri kullanıldı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle denetim yapan polis ekipleri, Ankara'dan Antalya'ya iş bulmak için geldiğini ve turizmde çalıştığını, işsiz kalınca sokaklarda yattığını belirten Ali Çiftçi'ye 3 bin 150 TL cezai işlem uyguladı.

Sosyal medyada tepki çeken uygulamaya ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Polisimiz burada görevini yapıyor. Ancak bu olayın içeriğine göre davranmamız lazım geldiğini kabul ediyoruz. Ali Çiftçi’yi tekrar bulduk. Gerekli desteği ve barınmasını sağladık, helalleştik...  Memleketine intikal ettireceğiz. Polis arkadaşımız da üzgün. Düzeltir, özür dileriz.

 

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ceza yazılan vatandaşın belediyeye ait Bimekan Barınma Evi'ne yerleştirildiğini açıkladı.

Böcek Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Zabıta ekiplerimiz, kalacak yeri olmadığı için ceza yemesiyle gündeme gelen Ali kardeşimizi bulup belediyemize ait Bimekan Barınma Evimize yerleştirdi. Kimsenin mağdur olmaması için 7/24 görev başında olan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU